Екскурзии в Турция

РАННИ ЗАСПИВАНИЯ! Красотите на КАПАДОКИЯ
Маршрут: Стара Загора - Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград - Анкара - Кападокия - Коня

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
28.02.2019 - 04.03.2019 г.

от:
345лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Стара Загора 20:30ч. (паркинг "Баня Пиперка"), гр. Димитровград 22:15ч. (Новата автогара), гр. Хасково – 22:30ч. (бензиностанция "Шел" кв. "Орфей"), гр. Харманли – 23:00ч. (хотел „Хеброс”), от гр. Любимец – 23:20ч. (сп. „Мангъра”), от гр. Свиленград – 23:40ч. (магазин „Жанет”). Преминаване на граничния пункт. Нощен преход.

Втори ден: Пристигане в Анкара сутринта. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Обзорна обиколка с професионален екскурзовод на български език – разглеждане на символа на Анкара – Цитаделата – най-старата част на града. Посещение на музея на Анадолските цивилизации (археологическия музей). Колекциите включват експонати от времето на неолита и палеолита. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на турската Република”. Възможност да се разгледа музейната сбирка от документи и предмети, свързани с живота и дейността на великия турски президент. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя фотопауза на второто по големина солено езеро Туз, разположено на 905м. надморска височина. Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции в Европа, от чийто връх се откриват зашеметяващи гледки. Вечерта пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия – едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота. Тръгване от хотела около 05:30ч. На разсъмване издигане с балона на височина около 800м. Разходката продължава около 1 час. Денят за провеждане на мероприятието може да бъде сменен, в зависимост от метеорологичните условия. Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия. Екскурзията започва с посещение на долината „Дервент”. Известна още като долина на въображението и розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на долината Зелве. Долината е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”. Тя е една от най-ранно заселените и най-късно изоставяни монашески долини. Екскурзията продължава в местността Паша Багъ. Посещение на градчето Аванос, древната Ванесса, разположено на двата бряга на река Казал Ърмак („Червената река” – най-дългата река в Турция). Градът е известен и заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена – хети. Свободно време и възможност за обяд. Посещение на традиционна грънчарско ателие. Разходка в национален парк „Долината Гьореме”, намиращ се в списъка на ЮНЕСКО за световното културно историческо наследство от 1995г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство и след иконоборческия период. Разглеждане на най-големия подземен град в района – Каймаклъ, датиращ от второто хилядолетие пр. н.е. Достига до 80м. дълбочина и е разположен на 8 етажа под земята. Съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения, свързани с тунели. Връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство без ограничение. Нощувка.

Пети ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коня – религиозното сърце на Турция. Пристигане в Коня и посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаледдин Руми от 13 век. Създател на учението и ордена на въртящите се дервиши, търсещи любов, толерантност и познание чрез практиката на въртене, изпадайки в подобно на транс състояние. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта /рано сутринта/.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3/4* в Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3/4* в Кападокия
 • Професионален екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Водач от агенцията
 • Целодневна екскурзия до Кападокия
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
 • Полет с балон над Кападокия - около 140 Евро
 • Вечеря в подземен ресторант с богата фолклорна програма - около 25 Евро
 • Музея на Анадолските цивилизации в Анкара - около 30 лири
 • Долината Зелве: около 15 лири
 • Национален парк Гьореме - около 45 турски лири
 • Древния град Каймаклъ - около 40 турски лири

 

Доплащане за:

 • Медицинска застраховка за лица над 65 години - 5лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 75 години - 10лв.
 • Единияна стая - 125 лв.

Обявените цени са с включени отстъпки за ранни записвания до 12.01.2019г.!

 

Цени

Дата Отпътуване от Свиленград Отпътуване от Харманли и Любимец Отпътуване от Хасково и Димитровград Отпътуване от Стара Загора
28.02.2019 - 04.03.2019 г. 345 лв. 350 лв. 355 лв. 380 лв.