Екскурзии в Турция

Имперският град Истанбул
Маршрут: Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград - Истанбул

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
16.02.2019 - 17.02.2019 г.

от:
99лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Тръгване от гр.Димитровград - 04:35ч. (Новата автогара), гр. Хасково – 04:50ч. (бенз."ШЕЛ", кв. Орфей),  гр. Харманли – 05:30ч. (хотел "Хеброс"), гр. Любимец – 05:45ч. (сп. "Мангъра"), гр. Свиленград – 06:10ч. (магазин "Жанет"). Посещение на МОЛ "Форум Истанбул", аквариум "Sea Life" и 4D прожекция – обиколка с хеликоптер. Аквариумът "Sea Life" представя на площ от 8 000 м2 морски животни от над 10 000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големият подводен тунел за наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб "Sea Life" е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. Настаняване в хотел 3*. Свободно време и възможност за индивидуално посещение на най-големия покрит пазар - "Капалъ чарши". Вечерта по желание организиране на вечеря в ресторант-вариете "Гар" с шоу програма с изпълнение на песни на всички езици, включваща ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи или възможност за осъществяване на програма "Нощен Истанбул" и посещение на кафето "Пиер Лоти", където може да се насладите на невероятна панорама към залива Златния рог и да изпиете чаша турско кафе или чай. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане Обзорна обиколка с местен професионален екскурзовод на български език: разглеждане на Синята джамия (отвън), Хиподрума, стария султански дворец "Топкапъ Сарай" (отвън), църквата-музей "Св.София" (входната такса се заплаща допълнително)императорският храм от 6 в., епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г. превърната в джамия, разглеждане на азиатската част на Истанбул (фото-пауза). Посещение на реставрираната българска църква "Свети Стефан" - "Желязната църква". Посещение на Новия султански дворец "Долмабахче Сарай" – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. Разходка с корабче по Босфора срещу допълнително заплащане - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, Изтока и Запада, с включена подробна беседа от местен екскурзовод на български език. Следобед тръгване на обратно и прибиране в България вечерта.

 

 Цената включва:

  • Транспорт с луксозен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3*
  • Медицинска застраховка за лица до 65г.
  • Водач от агенцията

 

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните туристически обекти
  • Допълнителни екскурзии по желание


Доплащане за:

  • Медицинска застраховка за лица над 65г. - 5 лв.
  • Медицинска застраховка за лица над 75г. - 10лв.

 

 Информация за допълнителни екскурзии:

 

Цените на допълнителните екскурзии са ориентировъчни. "ТОРРЕ Травел" ЕООД си запазва правото да променя цените и реда на посещение поради непредвидени и независещи от фирмата обстоятелства.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
16.02.2019 - 17.02.2019 г. 99 лв.