Екскурзии в Турция

Истанбул - Църквата на Първо число - "Желязната църква" - "Топкапъ Сарай"
Маршрут: Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград - Истанбул

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:


от:
145лв.
Принтирай
Програма

  Първи ден: Тръгване от гр.Хасково - 04:50ч. (бенз."ШЕЛ", кв.Орфей), гр. Димитровград – 05:00ч. (Новата автогара),  гр. Харманли – 05:30ч. (хотел "Хеброс"), гр. Любимец – 05:50ч. (сп. "Мангъра"), гр. Свиленград – 06:10ч. (магазин "Жанет"). Пристигане в Истанбул и посещение на „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата. Хиляди хора от цял свят идват тук на всяко първо число от месеца и си купуват т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL. Те символизират желанието на хората, като с този ключ се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желания. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и отново да си вземе ключ с ново желание. Настаняване в хотел 3*. Свободно време и възможност за индивидуално посещение на най-големия покрит пазар - "Капалъ чарши". Вечерта по желание осъществяване на програма "Нощен Истанбул" и посещение на кафето "Пиер Лоти", където може да се насладите на невероятна панорама към залива Златния рог и да изпиете чаша турско кафе или чай. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Обзорна обиколка с местен професионален екскурзовод на български език: разглеждане на Синята джамия (отвън), Хиподрума (Змиевидната колона, Египетския обелиск и Константиновата колона), посещение на стария султански дворец "Топкапъ Сарай" (входната такса се заплаща допълнително), църквата-музей "Св.София" (отвън)императорският храм от 6 в., епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г. превърната в джамия, разглеждане на азиатската част на Истанбул (фото-пауза). Посещение на реставрираната българска църква "Свети Стефан" - "Желязната църква". Посещение на небостъргача "Сапфир" (срещу доплащане) - най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й през 2009 година, тя се извисява на 64 етажа на 236 м височина. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант. Посещение на парка "Миниатюрк" (срещу доплащане) - намира се в покрайнините на Истанбул. Известен е с умалените макети на забележителностите на Турция - над 100 миниатюри в мащаб 1:25. Връщане в хотела. По желание срещу допълнително заплащане вечеря в ресторант-вариете „Гар“ с шоу програма с изпълнение на песни на всички езици, включваща ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Новия султански дворец "Долмабахче Сарай" (входната такса се заплаща допълнително) – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. Разходка с корабче по Босфора срещу допълнително заплащане - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, Изтока и Запада, с включена подробна беседа от местен екскурзовод на български език. След обяд посещение на МОЛ "Форум Истанбул", аквариум "Sea Life" (входната такса е срещу допълнително заплащане). Аквариумът "Sea Life" представя на площ от 8 000 м2 морски животни от над 10 000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големият подводен тунел за наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб "Sea Life" е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония.  Следобед тръгване на обратно и прибиране в България вечерта.

 

 Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 2 нощувка със закуски в хотел 3*
 • Обзорна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка за лица до 65г.
 • Водач от агенцията

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
 • Допълнителни екскурзии по желание


Доплащане за:

 • Медицинска застраховка за лица над 65г. - 5 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 75г. - 10лв.

 

Информация за допълнителни екскурзии - ориентировъчни цени:

 • Посещение на аквариума "Sea Life" - около 70 турски лири
 • Програма "Нощен Истанбул" - около 100 турски лири
 • Вечеря в ресторант-вариете "Gar Music Hall" - около 30 евро (меню: салата, предястие, основно ястие, десерт и две напитки по избор)
 • Посещение на двореца "Долмабахче Сарай" - около 120 турски лири
 • Посещение на двореца "Топкапъ Сарай" - около 80 турски лири
 • Разходка с корабче по Босфора - 25 евро
 • Посещение на Миниатюрк - около 50 турски лири
 • Посещение на небостъргача "Сапфир" - около 60 турски лири

 

Цените на допълнителните екскурзии са ориентировъчни. "ТОРРЕ Травел" ЕООД си запазва правото да променя цените и реда на посещение поради непредвидени и независещи от фирмата обстоятелства.

 

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
01.11.2019 - 03.11.2019 г. 145 лв.