Екскурзии в Турция

Истанбул - Принцовите острови и Църквата на Първо число
Маршрут: Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград - Истанбул - Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
01.07.2022 - 03.07.2022 г.

от:
190лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Тръгване от гр.Димитровград - 04:35ч. (Новата автогара), гр. Хасково – 04:50ч. (бенз. ШЕЛ, кв. Орфей),  гр. Харманли – 05:30ч. (хотел „Хеброс”), гр. Любимец – 05:45ч. (сп. „Мангъра”), гр. Свиленград – 06:10ч. (пл. „Свилена”). Пристигане в Истанбул около обяд. Възможост за разходка с корабче по Босфора - екскурзията започва от европейския бряг, продължава покрай азиатския бряг, преминава от новия султански дворец "Долмабахче Сарай", бившата султанска резиденция "Чиран Палас", кварталът "Ортакьой", Девическата кула - "Къз кулеси" и къщите от известните турски сериали. Следобед Посещение на „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата. Хиляди хора от цял свят идват тук на всяко първо число от месеца и си купуват т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL. Те символизират желанието на хората, като с този ключ се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желания. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и отново да си вземе ключ с ново желание. Настаняване в хотел по избор 3/4* в Истанбул. Свободно време и възможност за индивидуално посещение на най-големия покрит пазар - "Капалъ чарши". Вечерта осъществяване на програма „Нощен Истанбул” и посещение на кафето „Пиер Лоти”, където може да се насладите на невероятна панорама към залива Златния рог и да изпиете чаша турско кафе или чай. Нощувка.

Втори ден: Закуска. По желание срещу доплащане Екскурзоводска програма на български език в Историческия център и посещение на Капалъ Чарши – старият султански дворец „Топкапъ“ (отвън), църквата-музей „Света София“ (по възможност посещение), разглеждане на Синята джамия и площад Хиподрума. Свободно време. Около обяд осъществяване на Екскурзоводска програма на български език с посещение на Азиатската част на Истанбул - посещение на двореца Бейлярбей, построен от Абдул Азис, най-голямата джамия в Турция - Чамладжъ, МОЛ Watergarden. Свободно време. След обяд отпътуване наобратно. Вечерта възможност за вечеря срещу доплащане на кораб по Босфора. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за новия султански дворец „Долмабахче Сарай” – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. Отпътуване за Принцовите острови - с корабче от пристанище „Кабаташ”. Пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около час и половина. Принцовите острови представляват архипелаг от девет острова, от които обитаеми са само четири : Къналъ, Бургаз, Хайбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада – той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка с продължителност 45 мин. е около 30 турски лири. След обяд посещение на МОЛ "Форум Истанбул", аквариум "Sea Life" и 4D прожекция – обиколка с хеликоптер. Аквариумът „Sea Life” представя на площ от 8 000 м2 морски животни от над 10 000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големият подводен тунел за наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб „Sea Life” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. Късния следобед отпътуване за България и пристигане вечерта.

  

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • Водач от агенцията
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в центъра на Истанбул
 • Професионално екскурзоводско обслужване
 • Медицинска застраховка

 

Цената не включва:

 • Входни такси на посещаваните туристически обекти
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Медицинска застраховка за лица над 65г. - 5 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 75г. - 10лв.
 • Доплащане за единична стая - 40 лв.

 

Информация за допълнителни екскурзии и входни такси, които се заплащат в автобуса:

 • Посещение на Исторически център - около 20 евро/човек
 • Разходка с корабче по Босфора - около 25 евро/човек
 • Програма "Нощен Истанбул" - около 20 евро/човек
 • Посещение на двореца "Долмабахче Сарай" - около 30 евро/човек
 • Посещение на аквариума "Sea Life" - около 240 турски лири/човек
 • Вечеря на кораб по Босфора - около 40 евро/човек
 • Програма с посещение на Азиатската част на Истанбул - около 25 евро/човек
 • Посещение на Принцовите острови - окол 15 евро/човек  

 

 

Цените на допълнителните екскурзии са ориентировъчни. "ТОРРЕ Травел" ЕООД си запазва правото да променя цените и реда на посещение поради непредвидени и независещи от фирмата обстоятелства.

Цени

Дата Възрастен в двойна/тройна стая
01.07.2022 - 03.07.2022 г. 190 лв.