Екскурзии в Турция

Красотите на КАПАДОКИЯ - Ескишехир - Бурса
Маршрут: Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград - Анкара - Кападокия - Ескишехир - Бурса

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
21.09.2022 - 25.09.2022 г., 19.10.2022 - 23.10.2022 г.

от:
465лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Димитровград 04:00 ч. (Новата автогара), гр. Хасково – 04:20ч. (бензиностанция "Шел" кв. "Орфей"); гр. Харманли – 05:00ч. (хотел „Хеброс”), от гр. Любимец – 05:20ч. (сп. „Мангъра”), от гр. Свиленград – 05:40ч. (магазин „Жанет”). Преминаване на граничния пункт. Пристигане в Анкара следобед. Посещение на една от основните забележителности на турската столица - мавзолея на Ататюрк, известен под името Антикабир. Построен е през 1953 година и в същата година тук е погребан Мустафа Кемал - Ататюрк, основателят на Република Турция. Архитектурата на мавзолея е впечатляваща, а територията му е 750 000 квадратни метра. В залата, в която е разположен саркофагът, в знак на дълбока почит са събрани камъни от всички турски провинции. Възможност да се разгледа музейната сбирка от документи и предмети, свързани с живота и дейността на великия турски президент. Посещение на старата част на Анкара. Свободно време за разходка и обяд и снимки в символа на Анкара - Цитаделата или по желание посещение на музея на Анадолските цивилизации (археологическия музей). Колекциите включват експонати от времето на неолита и палеолита. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кападокия. По пътя фотопауза на второто по големина солено езеро Туз, разположено на 905м. надморска височина. Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции в Европа, от чийто връх се откриват зашеметяващи гледки към красотите на Кападокия. В късния следобед пристигане и настаняване в хотел 4* в района на град Юргюп. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия – едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота. Тръгване от хотела рано сутринта. На разсъмване издигане с балона на височина около 800м. Разходката продължава около 1 час. Денят за провеждане на мероприятието може да бъде сменен, в зависимост от метеорологичните условия. Тези, който не искат да летят също могат да се докоснат до магията на полета на балоните над Кападокия и да направят незабравими снимки. По желание срещу доплащане трансфер до някоя от панорамните площадки в покрайнините на град Юргюп, където можете да станенте свидетели на спиращата дъха гледка на летящите над долината балони!!! Връщане в хотела. Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия. Екскурзията започва с посещение на долината „Дервент”. Известна още като долина на въображението и розовата долина. Посещение на долината Зелве. Долината е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”. Тя е една от най-ранно заселените и най-късно изоставяни монашески долини. Екскурзията продължава в местността Паша Багъ. Посещение на градчето Аванос, древната Ванесса, разположено на двата бряга на река Казал Ърмак („Червената река” – най-дългата река в Турция). Градът е известен и заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена – хети. Свободно време и възможност за обяд. Посещение на традиционна грънчарско ателие. Разходка в национален парк „Долината Гьореме”, намиращ се в списъка на ЮНЕСКО за световното културно историческо наследство от 1995г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство и след иконоборческия период. Разглеждане на най-големия подземен град в района – Каймаклъ, датиращ от второто хилядолетие пр. н.е. Достига до 80м. дълбочина и е разположен на 8 етажа под земята. Съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения, свързани с тунели. Връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство без ограничение. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Посещение на Ескишехир - градът известен като "Турската Венеция" и родно място на Настрадин Ходжа. Тук се намира четвъртия по големина университет с почти 2 милиона студенти. Разглеждане на старинната част на града и неговите цветни къщички и накити от морска пяна, етнографския музей "Одунпазаръ". Свободно време за разходна с гондола по каналите на река Порсук, направени по подобие на тези във Венеция. Отпътуване за Бурса. Пристигане привечер, настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Пети ден: Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Посещение на хълма "Топхане" с панорамната полощадка, часовниковата кула, джамията "Улу" с 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Керван сарая "Коза хан" - едно уникално място с безбройните си магазини за копринени шалове – истински произведения на изкуството. Около обяд отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3/4* в Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3/4* в Кападокия
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3/4* в Ескишехир
 • Професионален екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Водач от агенцията
 • Целодневна екскурзия в Кападокия
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.

 

Цената не включва:

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие на Ковид-19 от 1,5% до 3,5% от платената сума - за конкретна цена попитайте в офисите ни
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
 • Разходи от личен характер
  • Полет с балон над Кападокия
  • Вечеря в подземен ресторант с богата фолклорна програма
  • Крепостта Ючхисар
  • Национален парк Гьорем
  • Долината Зелве
  • Древния подземен град Каймаклъ
  • Трансфер до панорамна площадка за снимки на полета на балоните

 

Доплащане за:

 • Медицинска застраховка за лица над 65 години - 5лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 75 години - 10лв.

 

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
21.09.2022 - 25.09.2022 г. 465 лв.
19.10.2022 - 23.10.2022 г. 465 лв.