Турция

Два дни в Истанбул с посещение на Църквата на първо число

Истанбул, Турция
Маршрут: Хасково - Димитровград - Харманли - Любимец - Свиленград - Истанбул
Транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване:
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
155лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Хасково - 04:50ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав), гр. Димитровград – 05:00ч. (Новата автогара),  гр. Харманли – 05:30ч. (хотел "Хеброс"), гр. Любимец – 05:50ч. (сп. "Мангъра"), гр. Свиленград – 06:10ч. (паркинга на магазин "Жанет"). Пристигане в Истанбул и посещение на „Църквата на първо число, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата. Хиляди хора от цял свят идват тук на всяко първо число от месеца и си купуват т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1-2 TL. Те символизират желанието на хората, като с този ключ се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желания. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и отново да си вземе ключ с ново желание. Настаняване в хотел 3/4*. Свободно време или по желание срещу доплащане разходка или индивидуално посещение на Капалъ чаршия. По желание организиране на вечеря срещу допълнително заплащане на кораб по Босфора или осъществяване на Шопинг програма с посещение на МОЛ „Vadistanbul Shopping Center” с пеещи фонтани - хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Един от най-големите и най-модерните търговски центрове в Истанбул. В него са разположени над 270 магазина, зони за забавления, кино, ресторанти и дори търговска улица. (Възможно е да бъде сменен МОЛ-а, поради непредвидени от фирмата обстоятелства). Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзоводска програма "Круиз по Босфорския бряг" - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, Изтока и Запада, с включена подробна беседа от местен екскурзовод на български език. Ще имате възможност да се насладите на най-добрата панорама към Истанбул - да направите прекрасни снимки, да видите приказните дворци, които се издигат покрай брега, цветните джамии, рибарските селища и обществени сгради. При възможност посещение на Египетския пазар. По желание срещу доплащане Екскурзоводска програма ,,Цветния квартал Балат" и посещение на реставрираната българска църква "Свети Стефан" - "Желязната църква". Разглеждане отвън на ,,Червеното училище" - най-старото оцеляло гръцко училище в Истанбул, след което ще се разходим из цветния и красив квартал Балат, известен  историческото си наследство, цветни улички и Синегога. Ще имате възможност да си направите красиви снимки , да седнете в кафене или ресторант. Ще срещнем различни видиве пазари, антикварни магазини, ретро, ювелирни и други магазини. След обяд посещение на МОЛ "Форум Истанбул". По желание и срещу доплащане посещение на аквариума "Sea Life" - един от най-големите в Европа с подводен тунел (около 2 часа). Късния следобед отпътуване на обратно. Вечерта пристигане в България.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Истанбул
 • Медицинска застраховка за лица до 65г.
 • Професионално екскурзоводско обслужване на български език
 • Посещение на МОЛ "Forum"
 • Посещение на Парк "Емирган"
 • Водач от агенцията

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Турстическа такса - около 3 евро на стая на ден (при необходимост)

 
Доплащане за:

 • Медицинска застраховка за лица над 65г. - 5 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 75г. - 10лв.
 • Единична стая - 45 лв.
 • Седалки първи ред - 25лв./човек
 • Седалки втори, трети ред и първа седалка зад втора врата - 20 лв./човек

 

Допълнителни екскурзии:

 

Отстъпка за:

 • Дете до 6 год. настанено в стая с 2-ма възрастни - 25 лв.

 

        

* Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в офисите на фирмата до 7 дни преди отпътуване

 

 

 • В случай на промяна на някой от входните такси ще бъдете уведомени своевременно
 • В случай, че не се осъществи някой от туровете, които сте заявили и платили в офиса на фирмата, сумата внесена от вас ще бъде възстановена до 5 работни дни след пристигане в България.
 • Възможно е да направите резервация на някоя от посочените допълнителни екскурзии и в автобуса, по време на пътуването, но с 3 евро на човек повече.

 

Възможно е програмата да бъде променена, поради засилен трафик или други непредвидими фактори.


Цени
Дата Възрастен в двойна/тройна стая
01.07.2023 - 02.07.2023 155 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта