Екзотични почивки

ИЗРАЕЛ: по Христовите стъпки в Светите земи
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Стара Загора - София - Тел Авив - Яфо - Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Назарет - Тиберия - Кана - Мегидо - Акра - Хайфа - Нетания

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:


от:
1290лв.
Принтирай
Програма

!!! ПРОМОЦИЯ - 100 лв. отстъпка от цената !!!

Цена с отстъпката - 1190 лв.

Най-важните религиозни места в един вълнуващ тур

Нека се насладим на красотата на Израел, като освен природните забележителности, ще акцентираме на всички основни и важни места от живота на Исус Христос.

Възможност за отпътуване от вашия град!!

10.04.2020г : Трансфер по градовете срещу доплащане

Отпътуване от: гр.Свиленград в 22:30ч. (паркинг на магазин "Жанет"), гр.Любимец в 22:50ч. (сп."Мангъра), гр.Харманли в 23:10ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково в 23:50ч. (бенз. "ШЕЛ", кв.Орфей)

Първи ден 11.04.2020г : Тел Авив – Яфо- Витлеем

Отпътуване от: гр. Димитровград в 00:10ч. (Новата автогара), гр. Стара Загора в 01:00ч. (паркинга на баня "Пиперка") и пристигане на летище София в 04:30ч. Полет в 06.30ч. за Бен Гурион, Тел Авив. Кацане в 09.00ч. Отпътуване за  църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив, икономическия и финансов център на Израел: Рамат Ган – кварталът на богатите; "Белият град" – известен квартал в Тел Авив, обявен от ЮНЕСКО за световно архитектурно наследство с десетките си сгради в стил Баухаус, съчетаващи различни течения в модерната архитектура; площад "Дизенгоф" – сърцето на града; площад "Ицхак Рабин" – мястото на убийството на екс-премиера на Израел. Туристическа програма в Яфо, едно от най-старите селища в света, известно със своето антично пристанище с над 8000-годишна история. Според Библията в Яфо апостол Петър възкресява вдовицата Тавифа. Днес Яфо е център на българските евреи. Отпътуване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 12.04.2020г : Витлеем – Йерусалим- Витлеем

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Туристическа програма в Йерусалим: посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда); гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на Св. Богородица Йерусалимска); Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение); м-р “Св. Мария Магдалина”, Къпалнята Витезда – символичния Кръстен Път (Via Dolorosa); храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря; Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardо;“Стената на плача”; храмовия хълм с “Купола на скалата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 13.04.2020г : Витлеем – Йерихон –р. Йордан ( Каср ал Яхуд )– Мъртво море  – Назарет – Тиберия

Закуска. Отпътуване за р.Йордан и Мъртво море през Юдейската пустиня. Посещение на Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Оттам се открива гледка към Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Господ Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Следва посещение на Каср ал Яхуд при река Йордан, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света. Възможност за потапяне в най-соленото море в света. Отпътуване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Посещение на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението. Настаняване в хотел в Тиберия или Назарет. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 14.04.2020г : Кана – Мегидо – Акра – Хайфа – Кесария – Нетания

Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска – там Христос извършва своето първото чудо, превръщайки водата във винo. Продължаване към Мегидо-долината, която в ,,Откровение“, Св. Иоан Богослов  споменава  като Армагедон – мястото на последната битка между Доброто и Злото. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази, и столица на кръстоносците за повече от един век. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море – панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежението на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Настаняване в хотел в Нетаня. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 15.04.2020г : Нетания -Тел Авив

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Бен Гурион за полет за София. Излитане в 09.50ч. и кацане на летище София в 12.35ч. Трансфер по градовете.

 

Цената включва:

 • Самолетен билет: София -Тел Авив – София с включен малък  ръчен багаж ( 40/30/18 см) с авиокомпания Wizz Air
 • 4 нощувки със закуски и вечери ( 2 нощувки във Витлеем в  хотел Paradise, Shepherd или подобен; 1 нощувка в Тиберия или Назарет в хотел  King Solomon, Dona Gracia, Astoria или подобен; 1 нощувка в Нетания)
 • Трансфер с асистенция на български език: летище – хотел - летище
 • Транспорт с луксозен автобус с безплатен Wi Fi
 • Екскурзоводско обслужване на български език по време на престоя
 • Представител от агенцията по време на цялата екскурзия
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Слушалки по време на туровете
 • Сертификат за хаджийство
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро

 

Цената не включва:

 • Приоритет с багаж до 10 кг – 52 лв. в едната  посока с размери 55x40x23
 • Багаж до 20 кг. – 105 лв. в едната посока
 • Напитки по време на храненията
 • Задължителен бакшиш за шофьора и екскурзовода в размер на 5$ на ден на човек
 • Трансфер с автобус от гр. Свиленград, Любимец, Харманли, Димитровград, Хасково и Ст. Загора до летище София и обратно - 65 лв. при минимум 20 човека

 

Полетно разписание към момента:

София  – Тел Авив 06:30 - 09.00ч.

Тел Авив  – София 09:50 - 12.35ч.

Забележка:

 • Програмата може да претърпи промени
 • Последователността на посещенията в програмата може да бъде разменена
 • Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на завръщане
 • За лица до 18 г., пътуващи с един родител или без родител, нотариално заверена Декларация за съгласие от липсващия  родител ( оригинал и ксерокопие) 
Цени

Дата Цена
11.04.2020 - 15.04.2020 г. 1290 лв.