Екскурзии в Европа

Букурещ - Синая - Брашов - Бран - без нощен преход
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Стара Загора - Букурещ - Синая - Брашов - Бран

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
02.03.2019 - 04.03.2019 г., 04.05.2019 - 06.05.2019 г.

от:
160лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътуване от: гр.Свиленград (паркинга на магазин "Жанет") в 05:00ч.,  гр.Любимец (сп."Мангъра") в 05:20ч., гр.Харманли (хотел "Хеброс") в 05:40ч., гр.Хасково (бензиностанция "ШЕЛ", кв. "Орфей") в 06:15ч., гр.Димитровград (Новата автогара) в 06:25ч., гр.Стара Загора (ОМV - бул."Славянски") в 07:20ч. по маршрут Стара Загора - Букурещ. Пристигане в Букурещ в ранния следобед – града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”. Панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски. Букурещ, столицата на Румъния, основана през XIV в. от княз Влад Цепеш (Дракула) и с право е наричан през миналия век “Le Petit Paris” („Малкият Париж”). Разположен е на двата бряга на река Дамбовица, с население над 2 милиона жители. По време на обзорната екскурзия ще видите най-красивите площади на града, ще имате възможност за снимки пред грандиозния Дворец на Парламента – второто по големина административно здание в света след Пентагона, наричано от местните хора „Кървавата къща”. Посещение на Парламента. Настаняване в хотел 3* в Букурещ.Свободно време за разходка в старата част на Букурещ – едно невероятно романтично място осеяно с прекрасни ресторантчета, където може да опитате, така известното ястие мамалига и румънската бира Урсус”. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Отпътуване за замъка „Бран”, известен още като замъка на „Дракула”. Това е ловната резиденция на Влад Дракула - впечатляваща, средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Замъкът „Бран” („Замъкът на Дракула”) е издигнат през 1377 г. Готическата му архитектура с тесни коридори и каменни стъпала, малки помещения, оригинални мебели – всичко напомня за времето, когато там е живял кръвожадният вампир. Прякорът „Цепеш” означава „набучвам на кол”. Легендата разказва, че през 1460 г. в деня на Св. Вартоломей в един от градовете на Трансилвания по негова заповед са били набучени на кол 30 000 човека. Но в световноизвестна личност го превръща романът на Брам Стоукър „Граф Дракула”. Следобед отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Общинския площад със сградата на общината, „Черната църква” – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата „Св. Николай”. Брашов (Румънския Залцбург) е живописно разположен в подножието на планината Тампа. Готическите квартали на града са много интересни, но най-голямо впечатление на посетителите прави прочутата „Черна църква” ( XIV в.), най-големият храм от Виена до Истанбул. Наречена така заради почернелите си след силен пожар стени. В катедралата и до днес времето се отмерва от най-голямата камбана в страната. Свободно време за самостоятелна разходка в Брашов. Настаняване в хотел 3*. Вечеря в традиционен румънски ресторант с шоу програма (срещу допълнително заплащане).Нощувка.

Трети ден: Закуска. Отпътуване за Синая - един от най-популярните курорти на Румъния в наши дни. Град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”, е разположен в долината, свързваща Южна Румъния с Трансилвания. Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният дворец „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна кралска резиденция. Туристическа програма: Разглеждане на двореца „Пелеш”, по-малкият му брат "Пелишор" - отвън и манастира „Синая”. Дворецът „Пелеш” - един от най-красивите дворци в света, който поразява с богатата си външна и вътрешна украса, а архитектурата му представлява хармония от стилове, като ренесанс, барок и рококо. Тук всичко е произведение на изкуството – многобройните картини по стените, резбованите тавани, вратите, вътрешни дворчета с невероятни скулптури и разбира се знаменитата колекция от оръжия. Замъкът е построен през 1873 г. от румънския крал Карол I от фамилията Хоенцолерн, който построява двореца като лятна резиденция на кралския род и по този начин, чак до Втората световна война, Синая се превръща в любимо лятно убежище за цялата румънска аристокрация. Замъкът "Пелишор" е построен от чешкия архитект Карел Лиман в стил модерн, а мебелировката и вътрешното обзавеждане са проектирани от виенския дизайнер Бернард Людвиг. В оформлението на замъка умело са съчетани елементите на стила модерн с византийската и келтската символика. Православният манастир „Синая” (XVII в.). Идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до всеизвестната планина Синай в Египет.Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника бил в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те Апостоли. Отпътуване за България след обяд и пристигане късно вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Букурещ
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Брашов
 • Туристическа програма в Брашов с екскурзовод
 • Панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод
 • Професионален екскурзовод по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти общо около 120леи (около 60лв)
 • Медицинска застраховка за лица над 65 години - 5лв
 • Медицинска застраховка за лица над 75 години - 10лв
 • Вечеря в традиционен ресторант с шоу програма - около18
Цени

Дата Възрастен в двойна стая
02.03.2019 - 04.03.2019 г. 160 лв.
04.05.2019 - 06.05.2019 г. 160 лв.