Двудневни

Водопад Райското пръскало и връх Ботев за 2 дни
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Пловдив - Калофер - Райското пръскало - вр. Ботев

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
05.09.2020 - 06.09.2020 г.

от:
65лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътувнае от гр. Свиленград в 06:00ч. (паркинг на магазин "Жанет"), гр. Любимец в 06:20ч. (сп. "Мангъра"), гр. Харманли в 06:40ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково в 07:10ч. (бензиностанция "ШЕЛ", кв. Орфей), гр. Димитровград в 07:25ч. (Новата автогара), гр. Пловдив в 08:40ч. Преди обяд пристигане в гр. Калофер и местността "Паниците". Начало на похода до най-високия водопад на Балканския полуостров - Райското пръскало. Намира се в централната част на Стара планина, в подножието на връх Ботев. Райското пръскало е на територията на резерват "Джендема". Пръските на водопада падат от невероятната височина 124,5м. Преходът за деня е с продължителност около 6  часа и през цялата си част е с професионален планински водач. Маршрутът към водопада е през територията на национален парк "Централен Балкан" и продължава до хижа "Рай". Настаняване. Вечеря срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Втори ден: За желаещите - ранно ставане и изкачване на връх "Ботев". За останалите от групата - самостоятелна разходка до водопада и района на реката. Следобед преход в посока Паниците, откъдето се отпътува с автобуса наобратно. Преходът за целия ден е с продължителност около 10 часа за изкачването до връх "Ботев". При нежелание за изкачване до вр. "Ботев", преходът до водопада е около 2 часа.
Следобед отпътуване и пристигане вечерта.


Цената включва:

  • Транспорт с лускозен туристически автобус
  • Нощувка в хижа "Рай" в стаи по 8-12 легла (може и повече) и общи санитарни помещения
  • Медицинска застраховка
  • Професионален планински водач

 

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер
  • Вечеря
Цени

Дата Отпътуване от Пловдив Отпътуване от Хасково и Димитровград Отпътуване от Харманли Отпътуване от Любимец Отпътуване от Свиленград
05.09.2020 - 06.09.2020 г. 65 лв. 74 лв. 78 лв. 80 лв. 82 лв.