Двудневни

Парадът на лалето в Балчик
Маршрут: Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград - Тополовград - Варна - Балчик

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
10.04.2021 - 11.04.2021 г.

от:
78лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Димитровград (Новата автогара) в 05:30 ч. гр. Хасково в 05:45ч. (бенз. ШЕЛ, кв.Орфей), гр. Харманли в 06:30ч. (хотел "Хеброс"), гр. Любимец в 06:50ч. (сп. "Мангъра"), гр. Свиленград в 07:10ч. (магазин "Жанет"), гр. Тополовград в 08:20 ч. (Старата автогара). Около обяд пристигане в гр. Варна и посещение на Гранд Мол. Свободно време за разходка и шопинг или посещение на "Ретро Музей". След като отваря врати през 2015 г., разположен на площ от 4 декара, музеят се превръща в една от основните атракции на морската ни столица. Според много хора той няма аналог дори в световен мащаб. Тук може да видите автомобили, мотоциклети, битова техника, детски играчки и още много други артефакти от социалистически период в България. Всеки един експонат е реставриран до съвършенство, а тенденцията е колекцията да се развива и разширява. Отпътуване за скалния манастир „Св. Троица”, по-известен с турското име „Aладжа” - пъстър. Манастирът е създаден XII – XIII век, но е изоставен в края на XV и началото на XVI век. Бил е средище на религиозното движение „исихазъм”. Свободно време за разглеждане и разходка из комплекса. Следобед настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за нос Калиакра и крепостта - древната столица на цар Лизимах, един от наследниците на Александър Македонски и управител на Тракия. Брегът при нос Калиакра е клифов тип, отвесните скали се спускат 70 метра надолу до морето. Това е една от първите защитени територии в България, обявен за природен резерват през 1941 г. Днес защитената зона обхваща сухоземна територия и акватория с обща площ 687,5 хектара. Калиакра е единственият резерват в България, включващ и защитена морска акватория. Посещение на музея и разходка до носа. Отпътуване преди обяд към Ботаническата градина и двореца в Балчик. В университетската ботаническа градина Парадът на лалето започва още през Март, когато ще разцъфнат над 54 000 бр. луковици от лалета (Tulipa), зюмбюли (Nyacinthus), нарциси (Narcissus), мускари (Muscari) и други. Те ще покажат красотата си в разнообразие от цветове и форми. Интерес за специалисти и туристи представляват и успешно интродуцираните в градината екзотични видове като каучуково, бонбонено, книжно дърво, древно гинко метасеквоя, едроцветна магнолия, лирово дърво и др. В парниците на градината зреят лимони с големина на хандбална топка, както и много други екзотични плодове като банани, папая и др. Емблематично е килимното зацветяване в Божествената градина и красиво оформените партери и кътове на градината, в които са представени едногодишни пролетни и летни цветя, алпийска и водна растителност, папрати, защитени и редки видове, лиани, цъфтящи и вечнозелени храсти. В тази неповторима градина се отглеждат над 4600 растителни вида. Поесещние на двореца "Тихото гнездо" на красивата, но печална кралица - Мария Румънска. В архитектурата му се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Мария се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море, пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, водопадите и ручеите. Дори старите воденици и многобройните каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя създала тук своята обител на тъгата и усамотението - Дворецът, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие. Свободно време за разходка и снимки. Следобед отпътуване и пристигане вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3*
  • Медицинска застраховка за лица до 70 год.
  • Водач от агенцията
  • Екскурзоводско обслужване

 Цената не включва:

  • Разходи от личен харкатер
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти

Доплащане за:

  • Единична стая: 20 лв.

Отстъпка за:

  • Дете до 11 год. настанено с 2-ма възрастни: 15 лв.

 

 Гарантирано връщане на платените суми при обявяване на извънредно положение или забрана за пътуване!

Цени

Дата Отпътуване от Тополовград Отпътуване от Свиленград Отпътуване от Любимец Отпътуване от Харманли Отпътуване от Хасково и Димитровград
10.04.2021 - 11.04.2021 г. 78 лв. 83 лв. 85 лв. 87 лв. 90 лв.