Двудневни

Тайнствените гръцки пещери и съкровищниците на Родопите - Лещен и Ковачевица
Маршрут: Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград - пещера Алистрати - пещера Маара - Гоце Делчев - Лещен - Ковачевица - Юндола

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
08.08.2020 - 09.08.2020 г.

от:
94лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Димитровград в 05:00 ч. (Новата автогара), гр. Хасково в 05:20 ч. (бензиностанция "ШЕЛ" кв. "Орфей"), гр. Харманли в 06:00 ч. (хотел "Хеброс"), гр. Любимец в 06:20 ч. (сп."Мангъра"), гр. Свиленград в 06:45 ч. (магазин "Жанет"). Преминаване на граничния пункт „Капитан Петко войвода” в посока село Алистрати в района на град Драма. Посещение на пещерата Алистрати - един от най-значимите природни паметници в Гърция и един от най-големите в Европа. Богатата пещерна украса, както и едрите и различно оцветени сталактити и сталагмити, със забележителни форми, остават дълбоки впечатления у посетителите. Съществена забележителност на пещерата са големите размери и богатството от форми на хеликтитите. Във вътрешността на пещерата се срещат синтрови езерца, корали и драперии. Дължината на благоустроената част е около 3000 м. Площта, заделена за туристическия обект, е 25 000 кв. м. Пещерата е част от подземната система на река Драматица. Възрастта й се определя на около 2 млн. години. Посещение на пещерата и свободно време за обяд. Отпътуване за пещерата Маара - разположена при изворите на река Ангитис (Драматица). Пещерата е една от най-красивите в Гърция с подземната река под планината Фалакро, дълга 12 км и с богатата украса от сталактити и сталагмити. А Маара на арабски означава „малка пещера“, но същата дума на иврит значи „вода от планината“. Преминава на ГКПП "Илинден". Настаняване в хотел в района на Гоце Делчев. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Свободно време за разходка и снимки. Посещение на село Ковачевица, запазило автентичния си вид от XVIII - XIX век и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Наричат Ковачевица „Българският Холивуд”, защото често се превръща в декор на български филми, сред тях „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Днес редица личности от българския културен елит притежават къщи в региона и намират спокойствие там, където „времето е спряло”. Разходка в селото и свободно време за обяд. Отпътуване и кратка почивка в Юндола. Пристигане вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Гоце Делчев
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Водач от фирмата
 • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Входните такси на посещаваните обекти
  - пещерата Алистрати - около 8 Евро/ човек
  - пещерата Маарта - около 7 Евро/ човек

Доплащане за:

 • Медицинска застраховка за лица над 65 год. - 5 лв.
 • Медицинска застрахговка за лица над 75 год. - 10 лв.
 • Единична стая - 30 лв.
   

Отстъпка за:

 • Дете до 12 год. настанено с 2-ма възрастни - 15 лв.

  

Цени

Дата Отпътуване от Свиленград Отпътуване от Любимец Отпътуване от Харманли Отпътуване от Хасково и Димитровград
04.07.2020 - 05.07.2020 г. 94 лв. 96 лв. 98 лв. 103 лв.
08.08.2020 - 09.08.2020 г. 94 лв. 96 лв. 98 лв. 103 лв.