Двудневни

НОВА ПРОГРАМА: Преподобна Стойна - Боянска църква - Петрич
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - София - Рилски манастир - Рупите - Петрич - Мелник - Роженски манастир - Преподобна Стойна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
16.11.2019 - 17.11.2019 г.

от:
80лв.
Принтирай
Програма

Пътуване само по магистрален път !!!

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград в 05:30 ч. (магазин "Жанет"), гр. Любимец – 05:50 ч. (сп. "Мангъра"), гр. Харманли – 06:10 ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково – 06:45 ч. (бенз. "ШЕЛ" кв. "Орфей"), гр. Димитровград – 07:00 ч. (Новата Автогара). Преди обяд пристигане в гр. София и посещение на Боянската църква "Св. Св. Никола и Пантелеймон", разположена в кв. Бояна - подножието на планина Витоша. Църквата е известна със средновековните си стенописи. Правят впечатление изпълнените с живот образи на светци воини, както и различните изображения на Христос, едно от които – като белобрад старец – е уникално. Тук е и първият портрет на българския светец Иван Рилски. Отпътуване за Националния Исторически музей - национална съкровищница на Република България, хранилище на реликви от световен мащаб и един от най-големите исторически музеи на Балканския полуостров. В него се съхраняват над 650 000 паметници на културата и огромен археологически и исторически архив. Следобед отпътуване за Рилския манастир, който е един от най-значимите културни паметници на България, символ на България, включен в списъка на ЮНЕСКО. Сегашният манастир се намира в близост до село Пастра – недалеч от мястото на първоначалното му изграждане, покрай него тече Рилска река. Това е най-големият манастир в България на 5 етажа като видими са 4 от тях. Църквата „Рождество Богородично” е централният храм на Рилският манастир. Риломанастирската църква е църква от т.нар. „Атонски тип”. Свободно време. Отпътуване за местността Рупите, където в последните години от живота си е живяла ясновидката Ванга. В близост до къщата на Ванга е построен храмът „Св. Петка Българска”. Отпътуване за гр. Петрич и настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотел. Отпътуване за гр. Мелник, най-малкият град в България. Той се намира в югозападния планински район на Пирин планина. Там са и Мелнишките пирамиди, които са едни от най-посещаваните от туристи, скални пирамиди на територията на България. Районът, освен самите пирамиди, обхваща още огромно количество други скални образования като скални гъби, игли, конуси и други. Свободно време. Отпътуване за Роженския манастир „Свето Рождество Богородично”. Това е най-големият манастир в Пиринският край и е един от най-добре запазените до днес манастири. В манастирския храм се намира иконата на Св. Богородица Портаитиса. Свободно време. Отпътуване за село Златолист и посещение на църквата „Свети Георги“ и мястото на Преподобна Стойна - обителта на пророчицата. Църквата „Св. Георги”, в която е живяла Преподобната, със сигурност е една от най-разкошните не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Поразително впечатление правят монументалните образи на св. св. Кирил и Методий, представени в цял ръст на северната стена на църквата.   Отпътуване на обратно. Пристигане вечерта.


Цената включва:

  • Транспорт с луксозен туристически автобус
  • Нощувка със закуска в хотел 2/3*
  • Медицинска застраховка
  • Водач от агенцията
  • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните туристически обекти
  • Разходи от личен характер
Цени

Дата Отпътуване от Свиленград Отпътуване от Любимец и Харманли Отпътуване от Хасково и Димитровград
16.11.2019 - 17.11.2019 г. 90 лв. 85 лв. 80 лв.