СПА почивки в България

СПА почивка в Боровец - 4 нощувки
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитрвоград - Боровец

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:


от:
190лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград в 06:00ч. (магазин "Жанет"), гр. Любимец в 06:20ч. (сп. "Мангъра"), гр. Харманли в 06:40ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково в 07:10ч. (бензиностанция "ШЕЛ" в кв. "Орфей"), гр. Димитровград в 07:25ч. (Новата автогара). Около обяд пристигане в Боровец и настаняване в хотел "Феста Чамкория" 4* с вътрешен басейн, сауна, фитнес и релакс зона. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Свободен ден или възможност да се включите в допълнителна екскурзия по желание до Ресиловския манастир и Цари Мали град. Сутринта отпътуване за Ресиловски манастир "Покров на Пресвета Богородица". Той е основан през 1932 г. През 1995 г. манастирът е обновен и тогава са построени днешните внушителни жилищни сгради. Ресиловският девически манастир е постоянно действащ и се състои от църква, жилищни и стопански сгради, заобиколени от каменна ограда. Църквата понастоящем е в ремонт и посетителите се допускат само до преддверието. Храмовият празник се отбелязва на 1-ви октомври. Малко преди входа за Ресиловския манастир могат да се видят аязмо и параклис "Св. Дух". Свободно време. Отпътуване за Цари Мали град. Разглеждане на новооткритата крепост, построена по време на управлението на император Валент (364-378г.). Мястото на крепостта е избрано преднамерено и е съобразено с възможността за наблюдение на котловината и защита на нейната западна част. Връщане в Боровец. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Свободен ден или възможност да се включите в допълнителна екскурзия по желание до Национален исторически музей и Боянската църква в гр. София. Отпътуване сутринта и посещение на Националният исторически музей, който е създаден на 5 май 1973 г. Той е национална съкровищница на Република България, хранилище на реликви от световен мащаб и един от най-големите исторически музеи на Балканския полуостров. В него се съхраняват над 650 000 паметници на културата и огромен археологически и исторически архив. Отпътуване към Боянска църква „Св. Никола и св. Пантелеймон“,  известна със средновековните си стенописи, която е включена през 1979 г. в списъка на световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. В Боянския храм се различават няколко строителни етапа. През Х – ХІ в. е изградена малка кръстокуполна църква, обновена в ХІІ в. През ХІІІ в. към западната фасада на старата църква е пристроен притвор, а над него – малък параклис. В средата на ХІХ в. е достроено двуетажно преддверие „Св. Никола и св. Пантелеймон“. Църквата е действащ храм до 1954 г. Връщане в Боровец. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Свободен ден или възможност да се включите в допълнителна екскурзия до крепосста Траянови врата и град Самоков. Сутринта отпътуване и посещение на крепостта Траянови врата. Разглеждане на останките на крепостта, където се е провела една от великите битки в историята на Българската държава. Траянови врата влиза в историята през 986 г., когато тук цар Самуил разбива напълно армията на византийския император Василий II. Това е най-голямото поражение на Византийската империя до онзи момент. Отпътуване за град Самоков. Свободно време за разходка и шопинг в центъра. Връщане в Боровец. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Пети ден: Закуска. Свободно време за почивка и релакс. По обяд освобождаване на хотела и отпътуване на обратно. Привечер пристигане.


Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 4 нощувки в хотел "Феста Чамкория" 4* със закуски и вечери
 • Водач от агенцията
 • Медицинска застраховка
 • Ползване на закрит басейн

Цената не включва:

 • Допълнителна екскурзия до Ресиловския манастир и Цари Мали град - 12 лв. на човек
 • Допълнителна екскурзия до Боянската църква и Национален исторически музей - 15 лв. на човек
 • Допълнителна екскурзия до Крепостта Траянови врата и гр. Самоков - 11 лв. на човек
 • ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА при записване за всички допълнителни екскурзии – 35 лв. на човек
 • Разходи от личен характер

Доплщане за:

 • Отпътуване от Тополовград /05:15ч. от Старата автогара/ - 15 лв. на човек

Отстъпка за:

 • Ползване на собстветн транспорт - 25 лв. на човек
Цени

Дата Възр. в двойна стая Дете до 13 год. настанено с двама възр. Единична стая
16.10.2019 - 20.10.2019 г. 190 лв. 105 лв. 240 лв.


Изберете хотел към програмата
от:
190 лв.
       
Боровец, България