Автобус

Магията на Цикладите: Евия - Тинос - Миконос - Делос - Сирус
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Пловдив - София - о.Евия - о.Тинос - о.Миконос - о.Делос - о.Сирус

Продължителност: 9 дни / 7 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
18.09.2020 г.

от:
829лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътуване след 17:00ч от гр. Свиленград (магазин Жанет), гр. Любимец (сп. Мангъра), гр. Харманли (хотел "Хеброс"), гр. Хасково (бензиностанция ШЕЛ, кв. Орфей), гр. Димитровград (Новата автогара), гр. Пловдив, гр. София. Нощен преход по маршрут: ГКПП Кулата - Солун - Ламия – о.Евия.

Втори ден: Пристигане в гр.Халкида - перлата на о.Евия и нейна столица. За първи път е споменат в „Илиада“ на Омир. Туристическа програма: Кметството, Червената къща, Джамията с колекцията от византийски икони, Църквата „Св.Параскева“ в доминикански стил, Акведукта ,крепостта Карабаба. Истинското зрелище обаче се намира под краката на посетителите – водата в протока сменя посоката на течението си на всеки шест часа, като този феномен образува силни течения. Това явление може да бъде наблюдавано най-добре от стария мост на града.Според легендата именно оттук е преминал корабът на Язон по пътя в търсене на Златното руно. Отпътуване за Еретрия. Туристическа разходка в града - считан за един от най-богатите археологически и исторически райони на Евия и Гърция. Част от забележителностите включват амфитеатъра (5 век пр.н.е.), храмовете на Дафнифорос Аполон, Дионисии, Димитра и Изида, „мозаечната къща“ с мозаечни подове датиращи от 4 век пр.н.е. и археологическият музей с важни находки от Еретрия, Магула, Амаринтос и Лефканти. Отпътуване за Мармари. Настаняване в хотела на о.Евия. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за острова на Богородица - о.Тинос с ферибот от Рафина. Настаняване в хотел. Разходка в столицата Тинос. Островът се нарича и „ръчно направения остров“ с 800-те параклиса и 600-те къщички за гълъби . Посещение на величествената църква „Панагия Евангелистрия“ – построена през 1823 година от най-скъпия тиноски мрамор, дом на чудотворната икона, източник на чудеса и изцеление. Всяка година на 15 авгycт остров Тинос приeма cтοтици пoклонници , кoито идват да дοкocнaт чyдотвοрната иκoнa и по традиция те извървявaт на колене пътя οт първoто стъпалο нa църκвата дo иконaта. По желание самостоятелно посещение на Археологическия музей, в който може да видите множество скулптурни находки от светилището на Посейдон и Амфитрита. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или по желание срещу доплащане Туристическа обиколка на о. Тинос. Островът се слави със своите четиридесет красиви и живописни села, които като по чудо не са повлияни от туристическия бизнес. Селищата тук са запазили своята автентичност, традиционна характеристика и типична архитектура. Волакс е неповторим заради своите старинни камъни от розов гранит , превърнали се във феномен. Кардиани и Истерния заради гледката към морето, който предлагат, както и Пиргос – едно от най-живописните места на Цикладите. Той е второто по големина селище след Тинос и в него се намира училището за изящни изкуства, музеите Халепа и Панормитон Калитехнон. Връщане в хотела. Свободно време . Вечеря. Нощувка.

Пети ден: Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или по желание срещу доплащане екскурзия до остров Миконос и Делос с ферибот или корабче. Пристигане на остров Делос – един от най-важните и грандиозни археологически комплекси на Гърция и обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук, според легендата са родени Аполон и Артемида, плод на любовта между Лето и Зевс. Светилището на Аполон, Светилището на Дионис, терасата на лъвовете, къщата на делфините, театърът за 5500 зрители, къщата на Дионис и още много други находки ще ви върнат в далечната 1000 г.пр.н.е, за да разкажат своята история и легенди.  Остров Миконос – пешеходна обиколка на столицата на космополитния, модерен, престижен остров, където всеки ден е празник на живота. Природното великолепие, фамозният стил, великолепните плажове, развитата инфраструктура и неизчерпаемата страст към забавления утвърждават уникалната атмосфера тук. Адреналин, Мода и Бохема в едно ! Свободно време. Следобед връщане на остров Тинос. Вечеря. Нощувка.

Шести ден: Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или по желание екскурзия до остров Сирос. Остров Сирос или Сира е търговски, административен и културен център на Цикладите. Главният град е Ермуполи . Елегантният Ермуполи , кръстен на Хермес – бога на търговията, е най – големият град за цялата островна група на Цикладите. Архитектурната слава на централния площад Plateia Miaouli превръща града в национална културно – историческа забележителност. На плаца се издига статуята с революционера адмирал Андреас Вокос- Миаулис. Постлан с мрамор и изпълнен с кокетни таверни, кафетерии и пицарии, големият площад е сърцето на града. Недалеч се намира Театърът на Аполон, проектиран от френския архитект Шабо по подобие на Ла скала в Милано. Свободно време. Връщане на остров Тинос. Вечеря. Нощувка.

Седми ден: Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.

Осми ден: Закуска. Отпътуване за Рафина-Мармари. Настаняване в хотела на о.Евия. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Девети ден: Закуска. Отпътуване за България и пристигане късно вечерта или рано сутринта на следващия ден.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски и вечери на о.Евия в хотел Marmari Bay 3*
 • 5 нощувки със закуски на о.Тинос в хотел Virginia hotel & studios 3*
 • 5 вечери в таверна
 • БОНУС: Панорамен тур в столицата на о.Евия
 • БОНУС: Туристическа разходка в Еритрея
 • БОНУС: Разходка в столицата на о.Тинос
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Пътни и магистрални такси
 • Фериботни билети
 • Медицинска застраховка
 • Водач от агенцията
 • Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

 • Екскурзии по желание
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
 • Градска такса
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Разходи от личен характер

 

Доплащане за: 

 • Туристическа  обиколка на остров Тинос – 20 евро за възрастен/ 15 евро за деца до 10г. (при минимум 15 туриста)
 • Екскурзия до о.Миконос и Делос – 60 евро за възрастен/ 50 евро за деца до 10г. (включени са билетите за ферибота)
 • Екскурзия до о.Сирос – 30 евро за възрастен/ 20 евро за деца до 10г. (включени са билетите за ферибота)
 • Входна такса за о.Делос – около 12 евро
 • Единична стая – 200 лв.
 • Доплащане за предни места в автобуса: 2,3,4 ред - 70 лв.
 • Организиран транспорт от градовете: Свиленград, Любимец, Харманли, Хасково и Димитровград -35лв. (мин.15 човека)
 • Организиран транспорт от  Пловдив – 30 лв. (мин. 15 човека)

 

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

 

T0017

Цени

Дата Цена на човек
18.09.2020 г. 829 лв.