Еднодневни

Звук и светлина във Велико Търново по случай 3-ти Март
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Шипка - Еменски каньон - Велико Търново - Габрово - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград

Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
03.03.2022 г.

от:
25лв.
Принтирай
Програма

Тръгване от гр. Свиленград в 06:00ч. (паркинга на магазин "Жанет"); от гр. Любимец в 06:20ч. (сп. „Мангъра”); от гр. Харманли в 06:45ч. (хотел „Хеброс”), от гр. Хасково в 07:20ч. (бензиностанция "ШЕЛ", кв. "Орфей"), от гр. Димитровград в 07:40ч. (Новата автогара). Посещение на Крепостта Царевец - туптящото сърце на Втората Българска държава и един от най-посещаваните и предизвикващи преклонение исторически паметници днес. На 3-ти Март, Царевец е особено празничен и величествен, свидетел на Драматични обрати и славни моменти в Българската история. Посещение на църква "Св.Четиридесет мъченика", където е открита Иван Асеновата колона. Разглеждане на Самоводска чаршия, запазила атмосферата си от възрожденски времена с многобройните работилници, ателиета и сувенирни магазини. Свободно време за обяд и разходка в центъра на града. По желание - посещение на Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“ , популярен като "музей на восъчните фигури", разположен в близост до хълма Царевец, в самото сърце на старопрестолния град. В него, под формата на скулптури и стенописи, са представени исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство. От 19:30 ч. – възможност за БЕЗПЛАТНО участие в специалното представление на Светлинния Спектакъл „Звук и Светлина" на Царевец (или наблюдаване на 3D мапинг светлинно шоу).

„Звук и Светлина” е гръмотевично, невероятно машабно светлинно представление, представящо драматичната история на Втората Българска държава чрез камбанен звън, специално написана музика и потоци от прожектори, преливащи един в друг. Подобни представления могат да се наблюдават най-много на още 5 места в света.

Вечерта отпътуване на обратно и пристигане късно вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен туристически автобус;
  • Медицинска застраховка за лица до 65г.;
  • Водач от агенцията;

 

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
Цени

Дата Свиленград Любимец Харманли Хасково и Димитровград
03.03.2022 г. 35 лв. 33 лв. 30 лв. 25 лв.