Екскурзии в България

Перлата на Пирин и мистичните Родопи: СПА уикенд в Банско и поглед към миналото
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Банско

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:


от:
230лв.
Принтирай
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград в 06:00ч. (паркинг на магазин "Жанет"), гр. Любимец в 06:20ч. (сп. "Мангъра"), гр. Харманли в 06:40ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково в 07:10ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав), гр. Димитровград в 07:30ч. (Новата автогара). Около обяд пристигане в гр. Банско. Настаняване в хотел 3/4*. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Свободно време за СПА, ползване на удобствата в хотела, разходка из Банско, преход до хижа "Яворов" (при подходящо време) или възможност да тръгнете по следите на времето с допълнително организираната екскурзия до Гоце Делчев, Лещен и Ковачевица. Гоце Делчев – градът, носещ името на един от най-значимите български революционери. Градът е стъпил на двата бряга на Неврокопска река и някога е носил същото име – Неврокоп. В центъра на Гоце Делчев се крие един от даровете, които му е завещал Пирин. Това е великолепният Вековен чинар. Дървото е верен другар на града от над пет века. Короната му се величае на 20-25 метра, а за да обиколят с ръцете си дънера трябва да се хванат поне деветима души. Отпътуване за село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за село Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Наричат Ковачевица „Българският Холивуд”, защото често се превръща в декор на български филми, сред тях „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Днес редица личности от българския културен елит притежават къщи в региона и намират спокойствие там, където „времето е спряло”. Разходка в селото и свободно време. Връщане в Банско. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. По желание и при добри метереологични условия пътуване с Родопската теснолинейка по линията "Банско - Велинград". Изживейте романтиката, сравнима с пътуване назад във времето, по единствената функционираща жп линия с междурелсие 760 мм в България. Линията е с обща дължина 124,7 км. и свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. По пътя си минава през живописното дефиле на Чепинска река, пресича Чепинското корито и се устремява към Аврамовата седловина, която разделя Рила и Родопите. Именно тук се намира и най-високата гара на Балканския полуостров - гара Аврамово, на 1267 м. над морското равнище. От там по поречието на река Места теснолинейката достига до полите на Пирин. Слизане на гара Септември, където ще ви очаква и автобусът на Торре Травел. Отпътуване и привечер пристигане.

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3/ 4* в Банско
 • Водач от агенцията
 • Медицинска застраховка за лица до 70 г.
 • Пътуване с Родопската теснолинейка по линията "Банско - Велинград"

 

Цената не включва:

 • Допълнителна екскурзия до Гоце Делчев, Лещен и Ковачевица
 • Входни такси на посещавани обекти и музеи
 • Разходи от личен характер
 • Единична стая - 90 лв.
 • Предни седалки (първи ред) - 15 лв.
 • Предни седалки (втори ред) - 10 лв.


 

Цени

Дата Възрастен в двойна/тройна стая Единична стая
29.04.2023 - 30.04.2023 г. 230 лв. 310 лв.