Великден

ЗЛАТНА ПАНЕГА - Оазис на Дивата природа

Ловеч, България
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Троян - Ловеч
Транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване:
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
113лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от: гр. Свиленград – 06:00ч. (паркинг на магазин "Жанет"), гр.Любимец – 06:20ч. (сп. "Мангъра"), гр.Харманли – 06:45ч. (хотел "Хеброс"), гр.Хасково – 07:15ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав), гр.Димитровград – 07:30ч. (Новата автогара). Посещение на Троянския манастир, който е трети по големина в България и е разположен живописно на брега на р. Черни Осъм. Манастирът е основан около 1600г. и в него се намира чудотворната икона на Св. Богородица Троеручица. Свободно време. Отпътуване за гр. Ловеч. Кратка обзорна обиколка на града и забележителностите му. Настаняване в хотел 2/3* в района. Възможност за организиране на вечеря срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за геопарк Искър-Панега. Паркът е изграден покрай река Златна Панега. По маршрута има пейки, места за пикник, мостове, вити стълби и е подходяща за пикник. Разходката е с продължителност oколо 1 час и половина. Пътеката е много добре маркирана и подходяща и за деца. Голяма атракция в тази девствена природа е разходката с каяк или водно колело по спокойните води на река Златна Панега. Реката не е много голяма, но с множество красиви меандри. В този оазис на дивата природа гнездят 128 вида птици, много от които са записани в Червената книга на България. Разходка до парка с плаващата къщичка по р. Златна Панега и каменните къщи. Едно приказно място, дело на Андриан Йорданов – Ачо. Потопете се в очарованието на това красиво и спокойно кътче. Свободно време за разходка, снимки и обяд. След обяд посещение на пещера Проходна - най-дългият пещерен тунел в България, с дължина 262 метра и височина на входовете над 40 метра. Пещерата е естествено осветена, в средната зала вследствие от ерозията на тавана се е образувал феноменът „Очите на Бога“. Проходна е една от най-известните карстови пещери, тук са снимани няколко български и чуждестранни филма, между които и „Време разделно“. (Пешеходен преход до пещерата - около 30 минути). Следобед отпътуване на обратно. Пристигане вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3*
  • Медицинска застраховка за лица до 70г.
  • Водач от агенцията

 

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните туристически обекти
  • Разходи от личен характер

 

Доплащане за:

  • Единична стая - 30 лв.
  • Седалка първи ред - 15лв./човек
  • Седалка втори и трети ред, първи ред за втора врата - 10лв./човек

 

Отстъпка за:

  • Дете до 7 год. настанено в стая с 2-ма възрастни - 15 лв.

 

 


Цени
Дата Отпътуване от гр. Свиленград Отпътуване от гр. Любимец Отпътуване от гр. Харманли Отпътуване от гр. Хасково и гр. Димитровград
19.08.2023 - 20.08.2023 125 лв. 120 лв. 118 лв. 113 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта