Европа

ПРОМО ЦЕНА: Кастория - Вергина - Преспанско езеро - Едеса

Костур, Гърция
Маршрут: Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец- Свиленград - Солун - Вергина - Кастория - Преспанско езеро - Едеса
Транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване: 10.10.2024 - 13.10.2024 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
335лв.
Програма

Цената е валидна при ранни резервации до 30.08.2024 и внесен депозит от 30% от стойността

 

Първи ден: Отпътуване в 05:00ч. от гр. Димитровград - (Новата автогара), гр. Хасково - 05:15ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк), гр. Харманли – 06:00ч. (хотел „Хеброс”), гр. Любимец – 06:20ч. (сп. „Мангъра”) и гр. Свиленград – 06:40ч. (магазин Жанет) за гр. Кастория – Гърция. Преминаване на ГКПП "Капитан Петко Воевода". По пътя, посещение на Солун. Свободно време за кратка разходка и обяд. Разположен на брега на Егейско море, Солун съчетава антично наследство, византийска култура, ориенталски влияния и модерен динамизъм. Този оживен гръцки метрополис е известен със своята богата история и култура, включен е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Насладете се на приятна разходка из очарователните му улички и опитайте кулинарните изкушения, които предлагат многото кафенета и ресторанти. Отпътуване за Вергина - малък град в Северна Гърция, който крие голяма историческа ценност. Тук са разкрити гробниците на древните македонски царе, включително и на Филип II - бащата на Александър Велики. Вергина е била древната столица на Македония - Еге (Αιγαί), която е била разрушена от римляните през 168 г. пр.н.е. С професионален местен екскурзовод на български език ще посетим  гробището-музей на Филип II Македонски, баща на Александър Велики, където ще откриете впечатляващи артефакти и експонати и ще научите за живота и постиженията на Филип II. Посещението ще ви пренесе в древна Македония и ще ви помогне да разберете по-добре историята и значението на този регион. Отпътуване за Кастория, известна с красивото си езеро и многобройните си средновековни църкви. Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Посещение на манастир "Света Богородица Мавротиса". Този православен манастир, разположен на върха на хълм, предлага зашеметяваща панорамна гледка към Кастория и нейното езеро. Докато се разхождате из красивите му градини и параклиси, ще откриете неговата богата история, архитектурна красота и красиви стенописи. Посещение на прочутата Драконова пещера - мистериозен и завладяващ подземен свят с уникалните скални образувания и камери, открити вътре. Отпътуване за Малкото Преспанско езеро - едно от най-красивите и тайнствени езера на Балканския полуостров. То се намира на границата между Гърция и Албания, в сърцето на Преспанската котловина. В него има два острова - Свети Ахил и Видринец, които са обявени за археологически и природни резервати. Малкото Преспанско езеро е свидетел на богатата история и култура на този регион. Ще се насладите на впечатляваща панорамна гледка, кристално чисти води и планини.  Отпътуване за остров Св. Ахил. По пътя кратка почивка за обяд в местни таверни, където ще опитате прясна сладководна риба и вкусен боб, традиционен за района. Остров Свети Ахил е известен с богатата си история и културно наследство. Свързан със сушата с понтонен мост с дължина около километър. Откъдето се откриват живописни гледки към езерото, съхранени руини на старинни църкви градени още по времето на цар Борис. Всички те са украсени с прекрасни фрески и икони, които отразяват духа и живота на хората, живели на острова. Тук се намират и руините на катедралния храм „Св. Ахил“, построен през 10 век от цар Самуил. В този храм е погребан българският цар. Посещение на гроба на цар Самуил - един от най-значимите паметници на българската история и култура. Гробът е открит през 1965 година от гръцкия археолог проф. Николаос Муцопулос, който е провел разкопки на руините на катедралния храм „Св. Ахил“, построен през 10 век от цар Самуил. Гробът на цар Самуил е свидетелство за славното минало на българския народ и за неговия принос към християнската цивилизация. Следобед връщане в хотела. Възможност за организиране на вечеря срещу доплащане в таверна. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Едеса/Воден.  Градът има богата история и културно наследство, свързано с древната Македония, Първото българско царство и Османската империя. Едеса още е наричан града на водопадите, а именно в центъра на града има туристическа атракция от водопади. За наименование на града от някои славянски народи се използва името Воден. Фотопауза при красивите Воденски водопади и забележителностите на стария град Воден. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен, туристически автобус
 • 2 Нощувки със закуски в хотел 2/3* в Кастория или района
 • Медицинска застраховка за лица до 65г.
 • Професионално екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
 • Пътни и гранични такси

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • медицинска застр. за лица над 65г. - 8 лв./човек
 • Допълнителни екскурзии по желание

 

Доплащане за:

 • Вечери в традиционна гръцка таверна (заявява се и се заплаща предварително в офис на фирмата)
 • Единична стая - 90 лв./човек
 • Седалка първи ред - 25 лв./човек
 • Седалка втори ред и зад втора врата - 20 лв./човек

 

Отстъпка за:

 • Дете до 7 год. настанено в стая с 2-ма възрастни - 25 лв.

 


Цени
Дата Възрастен в двойна/тройна стая
10.10.2024 - 13.10.2024 335 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта