България

Пещера Проходна - Очите на Бога и Фермата на Сините щрауси

Луковит, България
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Пловдив - пещера Проходна - геопарк Искър-Панега - Луковит - пещера Съева дупка - Фермата Сините щрауси
Транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване: 20.04.2024 - 21.04.2024 г., 08.06.2024 - 09.06.2024 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
130лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от: гр. Свиленград в 05:00ч. (магазин "Жанет"), гр. Любимец в 05:20ч. (сп. "Мангъра"), гр. Харманли в 05:40ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково в 06:10ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав), гр. Димитровград в 06:30ч. (новата Автогара). Около обяд пристигане при пещера Проходна (Божиите очи), една от най-известните и леснодостъпни пещери в България. Пещерата представлява естествен скален мост с дължина 262м. Има 2 входа – голям и малък. От малкия вход с височина около 35м тръгва пътечка, която преминава през цялата пещера и излиза през големия вход (най-големия пещерен свод в България – 45м). Пещерата е естествено осветена, тъй като в средната ѝ зала, вследствие от ерозията таванът е прояден от просмукващите се води, образувайки феномена "Окната" или "Очите на Бога" – две почти еднакви по големина дупки с формата на очи. Отпътуване за геопарк Искър - Панега. Той обхваща всички природни и исторически забележителности на територията на село Карлуково и свързва два различни района - този на Карлуковския карстов комплекс и на ландшафтния парк Панега. Освен красивите гледки, геопаркът предлага на посетителите множество пътечки, мостчета над и по реката, места за отдих и пикник, пейки и т.н. Почивка за обяд на територията на парка. Настаняване в хотел в района на Луковит. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Отпътуване за пещера Съева дупка, една от деветте благоустроени пещери в България. Пещерата се състои от 5 зали и е изключително красива. Тук се срещат всички видове пещерни образувания – сталактити, сталагмити, синтрови езера, драперии и др. Със своите стени и таван, покрити с каменна украса, пещерата създава усещането, че човек се намира в катедрала. Отпътуване за село Брестница и фермата "Сините щрауси", където ще бъдете посрещнати гостоприемно от нейния собственик и ще се докоснете до живота и историята на едно от най-уникалните творения на природата. Фермата "Сините Щрауси" е основана през 2001 в с. Брестница и е разположена в непосредствена близост до пещерата "Съева дупка", която е един от най посещаваните туристически обекти в страната. Основната дейност на фермата е отглеждане на редки и специални видове животни като щрауси, сърни, декоративни зайци и др. Фермата предлага възможност за непосредствено запознаване с живота на тези животни. Основното са щраусите и техния начин на живот при закрито отглеждане. Също така във фермата ще се запознаете и с продуктите получавани от тези птици: пера, яйца, кожи, месо и др. Особен интерес представлява малкият музей на щрауса, където ще намерите голямо разнообразие и интересни идеи за приложението на различните продукти, оформени като сувенири. Отпътуване следобед и пристигане вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3*
 • Медицинска застраховка за лица до 70 год.
 • Водач от агенцията

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
  • Пещера Съева дупка: 3 лв. за възрастни; 2 лв. за ученици
  • Ферма Сините щрауси - 1,50 лв./човек;   1 лв./деца;   1лв- снимки

 

Доплащане за:

 • Единична стая - 30 лв.
 • Седалка първи ред - 15 лв./човек
 • Седалка втори и трети ред - 10 лв./човек

 

Отстъпка за:

 • Дете до 7 год. настанено в стая с 2-ма възрастни - 15 лв.

 


Цени
Дата Отпътуване от Хасково и Димитровград Отпътуване от Харманли Отпътуване от Любимец Отпътуване от Свиленград
20.04.2024 - 21.04.2024 130 лв. 145 лв. 150 лв. 155 лв.
08.06.2024 - 09.06.2024 130 лв. 145 лв. 150 лв. 155 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта