НОВО

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА: Полет с балон над Белоградчик - пещера Венеца - крепост баба Вида

Белоградчик, България
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - пещера Магура - Видин - Белоградчик - пещера Венеца
Транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване: 22.06.2024 - 23.06.2024 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
150лв.
Програма

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград в 05:00ч. (магазин „Жанет”), гр. Любимец – 05:20ч. (сп. „Мангъра”), гр. Харманли – 05:40ч. (хотел „Хеброс”), гр. Хасково – 06:15ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав), гр. Димитровград - 06:30ч. (Новата автогара). Отпътуване за една от най-големите, красиви и интересни пещери в България – Пещера Магурата. Известна е с добре запазените скални изображения от живота на първобитните хора, фантастични подземни образувания и естественото шампанизиране на вино в една от залите. Възможност за закупуване на различни сортове сухо, полусухо и естествено пенливо вино от производител – Винарска изба “Магурата” След близо едночасова разходка из подземния свят ви очаква приказната гледка на Рабишкото езеро - най-голямото вътрешно безотточно езеро за страната. Привлекателно място за лов и риболов. Отпътуване към Видин. Посещение на крепостта „Баба Вида”, разположена на големия завой на река Дунав. Свързана е с легендата за трите сестри – Вида, Кула и Гъмза. През 14 в. тя е столица на Видинското царство и седалище на последния български средновековен владетел Иван Срацимир. От кулите на крепостта се открива панорамна гледка към Дунава, а в част от вътрешните помещения може да се разгледа временна музейна експозиция. „Баба Вида“ единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разходка във Видин, по време на която се разглеждат отвън: Синагогата - втора по големина в България след софийската; Турската поща - единствената изцяло запазена стара поща у нас; Джамията на Осман Пазвантоглу, славеща се с украсата на минарето си, и Мавзолеят на първия български екзарх-Антим I. Пътят минава през крайдунавския парк и продължава към Катедралния храм „Свети Димитър“ - втори по големина в България. Настаняване в хотел 2/3* в района. Свободно време. По желание и срещу доплащане организиране на вечеря. Нощувка.

Втори ден:  По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Белоградчишките скали (заявява се се заплаща предварително в офис на фирмата) – едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота. Тръгване от хотела рано сутринта. Закуска. Освобождаване на хотела и  отпътуване за град Белоградчик. Посещение на Крепостта - една от най-добре запазените крепости в България. Разходка из двете уникално съчетани забележителности: древната и естествената крепост на природния феномен Белоградчишки скали. Достойни да бъдат едно от новите седем чудеса на света с причудивите си и изящни форми, красота и внушителни размери. Привлекли погледа на геолози, изследователи и туристи от цял свят. Следобед посещение на пещера "Венеца" - една от най-уникалните и красиви пещери в България. Обявена е за природна забележителност, заради изключително красивите си цветни калцидни образувания и ледени кристали, наподобяващи цветя, фигури и животни. Цветните образуванията се обясняват от учените с липсата на кислород, при което водата кристализира, а различните цветове се получават от разнообразния състав на глината и скалите. Свободно време за обяд. Следобед отпътуване наобратно и късно вечерта пристигане.

  

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3*
 • Водач от агенцията
 • Медицинска застраховка за лица до 70 год.

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти

 

Входни такси с ориентировъчни цени:

 • Полет с балон над Белоградчишките скали (заявява се и се заплаща предварително в офис на фирмата):
  • Панорамно излитане (излитане и спускане на балона, докато е вързан за скалите) - 60 лв./възрастен ; 40лв./дете до 12г.
  • Първи свободен полет с продължителност 60мин. - 360 лв./възрастен ; 240 лв/дете до 12г.
  • Втори свободен полет с продължителност 30 мин. - 240 лв./възрастен ; 180 лв./ дете до 12г.
 • Пещера "Магура"-10лв./възрастни; 8лв/учащи и пенсионери.
 • Крепост "Баба Вида" - 7лв,/възрастни; 2лв./учащи и пенсионери.
 • Крепост "Калето", Белоградчишките скали -5лв./възрастни; 3лв. учащи и пенсионери.
 • Пещера "Венеца"
   

Доплащане за:

 • Единична стая - 40 лв.
 • Предни седалки първи ред - 15 лв./човек
 • Предни седалки втори/трети ред, първа седалка зад втора врата - 10 лв/човек

 

Отстъпка за:

 • Дете до 7 год. настанено в стая с 2-ма възрастни - 15 лв.

*При лоши метереологични условия и невъзможност за осъществяване на полета с балон - сумата, заплатена от вас се възстановява в офис на фирмата след приключване на екскурзията в рамките на 7 дни.


Цени
Дата Отпътуване от Свиленград Отпътуване от Любимец Отпътуване от Харманли Отпътуване от Хасково и Димитровград Отпътуване от София
22.06.2024 - 23.06.2024 175 лв. 170 лв. 160 лв. 150 лв. 135 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта