Европа

Алберобело - Бари, Неапол и Помпей

Бари, Италия
Маршрут: София - Бари - Алберобело - Локоротондо - Мартина Франка - Бари - Матера - Полиняно А Маре - Бари - Помпей - Неапол - Бари - София
Транспорт: Самолет
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Дати на отпътуване: 18.10.2023 - 21.10.2023 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
770лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от летище София с авиокомпания "Wizz Air" или авиокомпания "Ryan Air". Късно вечерта пристигане в Бари. Нощувка. 

Втори ден: Закуска. По желание - Отпътуване Алберобело – градът на Трулите. Албeробело е малко градче , сякаш излязло от приказките , известно със своите необичайни постройки , наречени „ трули „ . Малкият град е превърнат в обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради необичайните квартали с къщички , наречени Трули. Трулитата са изящно бели, а покривите им често са украсени с фантастични рисувани символи. Историята на Алберобело е типично италианска: проектиран е с цел да се намалят данъците и да се заблудят властите. Местният феодален владетел, граф Акуавива, използвайки стара традиция ги строи за селяните, които се грижат за горите и обработват земята му. За да се избегнат данъците е било важно мястото където ще живеят селяните да не се клафисицира като населено място. И така са построени трулита като временни постройки, които всеки момент при нужда да бъдат разрушени. Пешеходна разходка в най-туристическата част на Алберобело - Рионе Монти. Това е най-старата част на града и се намира на хълм с около 1000 трули накацали по него и с около 3000 жители. Свободно време за разходка из колоритните улички.  

Продължаваме за Локоротондо – един невероятен и забележителен град създаден още през 1194 год. Името му означава „кръгло място“ и произлиза от историческия център в старата част на града, имащ кръгла форма. Старият град е живописно разположен върху хълм, издигащ се в долината Итрия. Локоротондо е известен още като „град на балконите“. Една от най-забележителните сгради в градчето е църквата „Мадона дела Грека“, построена в романски стил още през 12 век. Нейната фасада е украсена с впечатляваща розетка. Интересно място за разходки в стария център е панорамната улица, която обгражда централната част и предлага страхотни гледки към долината Итрия. Оттам се открива истинска мозайка от полета, лозя, масиви с маслинови дръвчета. Цялата тази картинка е сякаш прободена от стърчащите конусовидни покриви на трулите – характерните за този район къщи.

Следва невероятното градче Мартина Франка – това е една от перлите на Пулия , с лабиринт от тесни улички , барокови фасади и китни балкони. Туристическа пешеходна програма – величествената каменна порта Порта Ди Санто Стефано , Пиаца Рома , където се немира величествения дворец Палацо Дукале .Това някога е бил дворецът на семейство Карачоло, херцози, които ръководили най-славните години на града. Днес в двореца се помещава кметството на Мартина Франка. Свободно време за разходка. Ще имате възможност да се насладите на невероятните вина , които предлага този район, както и типичната италианска храна. Настаняване в хотел в района на Бари. Нощувка.  

Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на античния - възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването  на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта".
Продължаваме за Неапол. Туристическа програма - пешеходна обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио,  Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец, построен през 17 в. за испанските вицекрале. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Неапол. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Бари. Туристическа програма в Бари на основните забележителности на града. Базиликата Св.Никола построена през 1087г. Там се съхраняват съхраняват останките на светеца в гробница под олтара. Катедралата на Бари пример за римската архитектура в Апулия. Сградата на операта Petruzzelli Theatre е една от най – величествените в Италия след тези в Милано и Неапол. Интересни са руската църква (построена от поклонници отишли в Бари са посетят мощите в базиликата Св.Никола), стария град Бари , където кипи невероятен нощен живот поради многото заведения, а също и ботаническата университетска градина. Свободно време за разходка. Късния следобед отпътуване за България с полет от летището на Бари.

 

 

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/25/20 см) или на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* /2 нощувки в района на Бари и 1 нощувка в района на Неапол
  • Туристическа програма в Неапол, Бари и Помпей 
  • Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина”;
  • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;

 

Цената не включва: 

  • Целодневна екскурзия до Алберобело, Локоротондо и Мартина Франка – 45 евро /при мин. 25 туриста/
  • Градски такси за хотелите – 10 евро общо /задължителни/
  • Входна такса за Помпей ~ 22 евро 
  • Трансфер с автобус Свиленград, Любимец, Харманли, Хасково и Димитровград до летище София и обратно - 65 лв./човек при минимум 15 плащащи

 

 


Цени
Дата Възрастен в двойна/тройна стая
18.10.2023 - 21.10.2023 770 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта