България

Преподобна Стойна - Рилски манастир - Мелник - Роженски манастир - Рупите

Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Пловдив - Рилски манастир - Мелник - Златолист - Рупите - Роженски манастир
Транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване: 17.08.2024 - 18.08.2024 г., 19.10.2024 - 20.10.2024 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
129лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград в 05:30 ч. (магазин "Жанет"), гр. Любимец – 05:50 ч. (сп. "Мангъра"), гр. Харманли – 06:10 ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково – 06:45 ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав), гр. Димитровград – 07:00 ч. (Новата Автогара). Около обяд пристигане на Рилския манастир, който е един от най-значимите културни паметници на България, символ на България, включен в списъка на ЮНЕСКО. Сегашният манастир се намира в близост до село Пастра – недалеч от мястото на първоначалното му изграждане, покрай него тече Рилска река. Това е най-големият манастир в България на 5 етажа като видими са 4 от тях. Църквата „Рождество Богородично” е централният храм на Рилският манастир. Риломанастирската църква е църква от т.нар. „Атонски тип”. Свободно време за разходка снимки и обяд. Отпътуване за Роженския манастир „Свето Рождество Богородично”. Това е най-големият манастир в Пиринският край и е един от най-добре запазените до днес манастири. В манастирския храм се намира иконата на Св. Богородица Портаитиса. Посещение на гр. Мелник, най-малкият град в България. Той се намира в югозападния планински район на Пирин планина. Там са и Мелнишките пирамиди, които са едни от най-посещаваните от туристи, скални пирамиди на територията на България. Районът, освен самите пирамиди, обхваща още огромно количество други скални образования като скални гъби, игли, конуси и други. Настаняване в хотел 2/3* в района на Мелник или Сандански. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотел. Отпътуване за село Златолист и посещение на църквата „Свети Георги“ и мястото на Преподобна Стойна - обителта на пророчицата. Църквата „Св. Георги”, в която е живяла Преподобната, със сигурност е една от най-разкошните не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Поразително впечатление правят монументалните образи на св. св. Кирил и Методий, представени в цял ръст на северната стена на църквата. Отпътуване за местността Рупите, където в последните години от живота си е живяла ясновидката Ванга. В близост до къщата на Ванга е построен храмът „Св. Петка Българска”. Свободно време. Отпътуване на обратно. Пристигане вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • Нощувка със закуска
 • Медицинска застраховка за лица до 70 год.
 • Водач от агенцията
 • Екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти
  • Рилски манастир - музейна експозиция - 8 лв./възрастен;   1 лв./учащи;  
  • Хрельова кула - 3лв./възрастен;   1 лв./учащи
  • Кордупуловата къща - 2лв./човек
 • Разходи от личен характер

 

Доплащане за:

 • Единична стая - 30 лв.
 • Седалка първи ред - 15лв./човек
 • Седалка втори и трети ред, първа седалка зад втора врата - 10лв./човек

 

Отстъпки:

 • Дете до 11 год. настанено с двама пълноплащащи - 15 лв.

 


Цени
Дата Отпътуване от Свиленград Отпътуване от Любимец Отпътуване от Харманли Отпътуване от Хасково и Димитровград
17.08.2024 - 18.08.2024 155 лв. 150 лв. 140 лв. 129 лв.
19.10.2024 - 20.10.2024 155 лв. 150 лв. 140 лв. 129 лв.
Допълнителна информация

Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта