България

Чудесата на Магичните Родопи

Смолян, България
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Бачковски манастир - Кръстова гора - Смолян - Смилян - пещера Ухловица - площадка Върхът
Транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване: 07.10.2023 - 08.10.2023 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
115лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград в 05:30 ч. (магазин "Жанет"), гр. Любимец – 05:50 ч. (сп. "Мангъра"), гр. Харманли – 06:10 ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково – 06:45 ч. (магазин "Лидъл", Ритейл Парк), гр. Димитровград – 07:00 ч. (Новата Автогара). Пристигане на Кръстова гора – свещенна местност за всички православни християни, позната още като „Родопската Света гора”. Известна е с намиращото се в нея християнско светилище на връх „Кръста”, което е основен християнски поклоннически център с международна известност. Легендите разказват, че именно тук се намира частица от Христовия кръст. Посещение на манастира „Света Троица”, съграден от монаси от Бачковския манастир през 11 век, като метох на Бачковския манастир. Свободно време за разходка в прасвославния поклоннически комплекс, в който се намират 15 параклиса, разположени от двете страни на пътеката към Кръста. От тук панорамната гледка е смайваща, в далечината се вижда море от планински ридове и върхове. Продължаваме към град Смолян през красивата Родопа планина. Настаняване в хотел 3* в Смолян или района. Свободно време. Вечеря с включена музикална програма. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към селата Смилян и Могилица. Село Смилян е известно с единствения в страната „Музей на боба”, в който всеки посетител може да залепи бобено зърно на огромно пано – кандидат за „Книгата на рекордите на Гинес”. Именно тук може да закупите и от известния смилянски фасул и да опитате местни кулинарни ястия. Продължаваме към село Могилица по красивия и романтичен родопски път. Разглеждане на Агушевите конаци – великолепно творение на родопската архитектура, най-голямата феодална сграда на Балканския полуостров за своето време. В конаците е снимана една от знаковите сцени на филма „Време разделно”. По желание разглеждане на пещерата „Ухловица” – един от подземните дворци на Родопите с много красиви дендритни образования, приличащи на морски корали. Природата в продължение на векове е създала истинска феерия от коралити и хеликтити. Пещерата завършва със седем невероятно красиви езера, които рано на пролет се пълнят с вода. Към голямото езеро се спускат каменните струи на брилянтен летен водопад. Пътят до входа на пещерата е малко предизвикателство, което си струва да приемете, за да се докоснете до загадъчната ѝ красота. До пещерата се достига по стръмен участък и 185 стъпала до входа (около 30 мин.). Пещерата "Ухловица" е част от 100-те национални туристически обекта. Свободно време за разходка и разглеждане на колоритното малко пазарче за сувенири. Следобяд отпътуване на обратно. 

 

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3*
  • Медицинска застраховка за лица до 70 год.
  • Водач от агенцията

 

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните туристически обекти
  • Разходи от личен характер

 

Доплащане за:

  • Единична стая - 30 лв.
  • Седалка първи ред - 15лв./човек
  • Седалка втори и трети ред - 10лв./човек

 

Отстъпки:

Дете до 7 год. настанено с двама пълноплащащи - 15 лв.

 


Цени
Дата Отпътуване от Свиленград Отпътуване от Любимец Отпътуване от Харманли Отпътуване от Хасково и Димитровград
07.10.2023 - 08.10.2023 125 лв. 123 лв. 120 лв. 115 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта