България

Дунавски тайни: Белене - Свищов - Никополис Ад Иструм

Свищов, България
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Къкринско ханче - Ловеч - Плевн - Белене - Свищов - Никополис Ад Иструм
Транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване: 03.11.2023 - 05.11.2023 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
190лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от: гр. Свиленград в 05:00ч. (магазин "Жанет"), гр. Любимец в 05:20ч. (сп. "Мангъра"), гр. Харманли в 05:40ч. (хотел "Хеброс"), гр. Хасково в 06:10ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав), гр. Димитровград в 06:30ч. (новата Автогара). Посещение на Къкринското ханче - лобното място на Апостола на свободата Васил Левски. Идеологът на българското движение за освобождение от османско владичество Васил Левски и най-почитаният герой от българската история е заловен тук от турските заптиета на 27 декември 1872 г. По-късно, на 19 февруари 1873 г., Левски е обесен в София. Експозицията пресъздава истинския вид на ханчето преди пожара - кръчмата и стаята за спане. В двора му се намира и брястът, който е станал свидетел на залавянето на Левски, а до него се издига и паметник на Апостола. Къкринското ханче е част от 100-те национални туристически обекта. Отпътуване за гр. Ловеч - кратка разходка из стария град. Спиране в центъра на града, недалеч от моста на Кольо Фичето. Разходка в старинния квартал Вароша с посещение на църквата “Св.Богородица”, музея на Левски* и Етнографския музей*. Свободно време. При желание и достатъчно време – изкачване до паметника на Васил Левски и останките от Ловешката крепост. Свободно време за обяд. Отпътуване за Плевен - Посещение на панорамата "Плевенска епопея 1877 г.", посветена на грандиозните битки край града, водени по време на Руско-турската война през 1877 г. Пешеходна разходка в центъра на Плевен: къщата музей "Цар Освободител", площад "Възраждане" с пеещите фонтани и галерията "Светлин Русев", параклиса-мавзолей "Св. Георги Победоносец", регионалния исторически музей. Настаняване в хотел 2/3* .Свободно време. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Белене и следва Туристическа програма. Посещение на Природен парк Персина и Концлагер Белене намиращи се на един и същ остров на река Дунав, най-големият български и четвърти по големина в Европа дунавски остров – Персин.  Обиколката се стартира от атрактивното преминаване през автентичен понтонен мост към остров Персин, където пътувайки 12 км на изток ще посетим останките от трудово-възпитателно общежитие Белене - Лагерът, създаден през 1949г., пътят който ни води до очарователни блата и резервати на ПП Персина, където може да се срещнат многочислени колонии от блатни птици (корморан, гмурец, чапли), както и на пеликани, лебеди и други уникални видове записани в Червената книга на България птици. След това ще посетим Църквата Рождение на Блажена Деяа Мария. По пътя за ПП Персина ще минем и през единствения паметник на Папа Йоан Павел II от там минаваме в Посетителският център на Природен парк Персина там се намира и Римския Кастел Митница Димум.  Последното ни посещение е в централната градска част на град Белене, а именно на Беленското златно съкровище - "Златната купа". Нощувка в хотел 2/3* в Свищов или района. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Следва туристическа програма в Свищов. Град Свищов се намира на брега на река Дунав в най - южната й точка. Възниква на мястото на римския и ранновизантийския силно укрепен пристанищен център - Нове. През средновековието е известен с името Стъклен, а по - късно като Систово което е транскрипция на Свищов. Прозвището произлиза от думата „свещ”, защото в първите векове на османското владичество тук е имало няколко колиби, които нощем осветявали пътя на речните кораби. Около тези колиби се оформя и днешният град.  Разглеждане на забележителностите – храм „Св.Троица“ построен от майстор Кольо Фичето - 1876 г, Часовниковата кула – 1760 г,  къща- музей „Алеко Константинов“. Свободно време. Отпътуване за Никополис Ад Иструм - древноримски град с богата история, основан от римския император Траян в чест на победата му над даките в битката при Иструм (Дунав). "Град на победата при Дунава" - така се наричал в древността градът, чиито останки се намират край река Янтра, при село Никюп. Късния следобед отпътуване на обратно.


 

Цената включва:

 

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Плевен или района
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Свищов или района
 • Медицинска застраховка
 • Водач от фирмата


 

Цената не включва:

 

 • Входни такси на посещаваните туристически обекти
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за единична стая - 60 лв
 • Седалка първи ред - 15лв./човек
 • Седалка втори и трети ред, първа седалка зад втора врата - 10лв./човек


 

Входни такси на посещаваните туристически обекти (цените са с ориентировъчен характер)

 • Панорама „Плевенска епопея“ - възрастни 6 лв, пенсионери и ученици 3 лв
 • Транспорт в двете посоки + туристически беседи на Остров Персин /Природен парк Персин и Концлагер Белене/ - 25 лв на човек при минимум 20 човека

 

 


Цени
Дата Възрастен в двойна стая
03.11.2023 - 05.11.2023 190 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта