НОВО

Пулия - Алберобело, Матера, Неапол, Полиняно А Маре, Локоротондо и Помпей

Бари, Италия
Маршрут: Димитровград - Хасково - Харманли - Любимец - Свиленград - Игуменица - Бари - Алберобело - Локоротондо - Мартина Франка - Бари - Матера - Полиняно А Маре - Бари - Помпей - Неапол - Бари - Игуменица
Транспорт: Автобус
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Дати на отпътуване: 17.10.2023 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
735лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от Димитровград, Хасково, Харманли, Любимец, Свиленград към пристанището на Игуменица. Вечерта качване на ферибота за Бари. Нощно пътуване с ферибота за Италия (около 8 часа) – настаняване на ферибота на дек / възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюта.    
Втори ден: Пристигане в Бари сутринта. По желание – Посещение на Матера – едно от най- омагьосващите места в света , уникално съчетание на културни традиции и цивилизация. Този уникален град беше европейска столица на културата. Ще се потопим в неговият уникален и неповторим свят с причудливи архитектурни форми. Това е уникално селище, началото си води от времето на Палеолита. Първите му жители са започнали да дълбаят скалите и в тях са направили своите домове. Селището от хаотично пръснати, но еднакви по вид пещери-къщи бързо се разраства и в негов център се превръщат площадът и катедралата. Сред най-популярните забележителности на Матера са скалните църкви, по стените на които още могат да се видят избледнели фрески във византийски стил. Една от най-добрите църкви в Матера обаче не е от скала - Храмът „Сан Пиетро Кавеосо“ е построен на хребет над дефилето. Над нея има още две църкви – „Мадона дел Идрис“ и „Сан Джовани“ в Монтероне, които са свързани с тунел. Свободно време за разходка. Продължаваме към живописното градче Полиняно а Маре – градче „ кацнало на скалите „, разположено в живописен залив на адриатическото крайбрежие. Толкова красиво и романтично място може да откриете само и единствено тук . Изпъстрено с богенвилии по балконите, привлича погледа на множество туристи. Разходка в старата част на града, из крайбрежния булевард, където да се насладите на невероятни гледки спиращи дъха. Връщане в хотела. Нощувка.       

Трети ден: Закуска. По желание - Отпътуване Алберобело – градът на Трулите. Албаробело е малко градче, сякаш излязло от приказките , известно със своите необичайни постройки, наречени „ трули „ . Малкият град е превърнат в обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради необичайните квартали с къщички, наречени Трули. Трулитата са изящно бели, а покривите им често са украсени с фантастични рисувани символи.
Историята на Алберобело е типично италианска: проектиран е с цел да се намалят данъците и да се заблудят властите. Местният феодален владетел, граф Акуавива,използвайки стара традиция ги строи за селяните, които се грижат за горите и обработват земята му. За да се избегнат данъците е било важно мястото където ще живеят селяните да не се клафисицира като населено място. И така са построени трулита като временни постройки, които всеки момент при нужда да бъдат разрушени.
Пешеходна разходка в най-туристическата част на Алберобело - Рионе Монти. Това е най-старата част на града и се намира на хълм с около 1000 трули накацали по него и с около 3000 жители.Свободно време за разходка из колоритните улички.  
 Продължаваме за Локоротондо – един невероятен и забележителен град създаден още през 1194 год. Името му означава „кръгло място“ и произлиза от историческия център в старата част на града, имащ кръгла форма. Старият град е живописно разположен върху хълм, издигащ се в долината Итрия. Локоротондо е известен още като „град на балконите“. Една от най-забележителните сгради в градчето е църквата „Мадона дела Грека“, построена в романски стил още през 12 век. Нейната фасада е украсена с впечатляваща розетка.
Интересно място за разходки в стария център е панорамната улица, която обгражда централната част и предлага страхотни гледки към долината Итрия. Оттам се открива истинска мозайка от полета, лозя, масиви с маслинови дръвчета. Цялата тази картинка е сякаш прободена от стърчащите конусовидни покриви на трулите – характерните за този район къщи.
Следва невероятното градче Мартина Франка – това е една от перлите на Пулия , с лабиринт от тесни улички , барокови фасади и китни балкони. Туристическа пешеходна програма – величествената каменна порта Порта Ди Санто Стефано , Пиаца Рома , където се немира величествения дворец Палацо Дукале .Това някога е бил дворецът на семейство Карачоло, херцози, които ръководили най-славните години на града. Днес в двореца се помещава кметството на Мартина Франка. Свободно време за разходка. Ще имате възможност да се насладите на невероятните вина , който предлага този район , както и типичната италианска храна. Настаняване в хотел в района на Бари. Нощувка.  

Четвърти ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на античния - възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването  на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта".
Продължаваме за Неапол. Туристическа програма- пешеходна обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио,  Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец,, построен през 17 в. за испанските вицекрале.Свободно време. 
Настаняване в хотел в района на Неапол. Нощувка.

Пети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Бари. Туристическа програма в Бари на основните забележителности на града. Базиликата Св.Никола построена през 1087г. Там се съхраняват съхраняват останките на светеца в гробница под олтара. Катедралата на Бари пример за римската архитектура в Апулия. Сградата на операта Petruzzelli Theatre е една от най – величествените в Италия след тези в Милано и Неапол. Интересни са руската църква (построена от поклонници отишли в Бари са посетят мощите в базиликата Св.Никола), стария град Бари , където кипи невероятен нощен живот поради многото заведения, а също и ботаническата университетска градина. Свободно време за разходка. Вечерта качване на ферибота за Игуменица / Гърция. Настаняване в дек или по желание срещу доплащане каюта.
Шести ден: Сутринта пристигане в Гърция и отпътуване за България (около 8 часа). Пристигане привечер.

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* /2 нощувки в района на Бари и 1 нощувка в района на Неапол /;
 • 2 билета за ферибот Игуменица – Бари – Игуменица а включено място на дек;
 • Туристическа програма в Неапол , Бари и Помпей 
 • Пътни, гранични и фериботни такси за автобуса
 • Застраховка ”Медицински разходи и злополука в чужбина”;
 • Екскурзоводско обслужване и водач от фирмата;

 

Цената не включва: 

 • Целодневна екскурзия до Албаробело , Локоротондо и Мартина Франка – 45 евро /при мин. 25 туриста/;
 • Целодневна екскурзия до Матера и Полиняно а Маре – 35 евро /при мин. 25 туриста/;
 • Градски такси за хотелите – 10 евро общо /задължителни/;
 • Входна такса за Помпей ~ 22 евро 
 • Нощувка в обща каюта за четирима (разпределението в каютите е на мъже и жени) на ферибота в двете посоки - 100 лв/човек
 • Нощувка в самостоятелна каюта - Цената се определя след направено запитване

Цени
Дата Възрастен в двойна/тройна стая
17.10.2023 735 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта