България

Потвърдени програми: Парадът на лалето в Балчик

Варна, България
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Варна - Балчик
Транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване: 20.04.2024 - 21.04.2024 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
120лв.
Програма

Потвърдени програми

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград в 05:30 ч. (магазин ,,Жанет"), гр. Любимец в 05:50 ч. (сп. ,,Мангъра"), гр. Харманли в 06:10 ч. (хотел ,,Хеброс"), гр. Хасково в 06:40 ч. (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав) и гр. Димитровград (Новата автогара) в 06:55ч. Около обяд пристигане в гр. Варна и посещение на Гранд Мол. Свободно време за разходка и шопинг или посещение на "Ретро Музей". След като отваря врати през 2015 г., разположен на площ от 4 декара, музеят се превръща в една от основните атракции на морската ни столица. Според много хора той няма аналог дори в световен мащаб. Тук може да видите автомобили, мотоциклети, битова техника, детски играчки и още много други артефакти от социалистически период в България. Всеки един експонат е реставриран до съвършенство, а тенденцията е колекцията да се развива и разширява. Отпътуване за скалния манастир „Св. Троица”, по-известен с турското име „Aладжа” - пъстър. Манастирът е създаден XII – XIII век, но е изоставен в края на XV и началото на XVI век. Бил е средище на религиозното движение „исихазъм”. Свободно време за разглеждане и разходка из комплекса. Следобед настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за нос Калиакра и крепостта - древната столица на цар Лизимах, един от наследниците на Александър Македонски и управител на Тракия. Брегът при нос Калиакра е клифов тип, отвесните скали се спускат 70 метра надолу до морето. Това е една от първите защитени територии в България, обявен за природен резерват през 1941 г. Днес защитената зона обхваща сухоземна територия и акватория с обща площ 687,5 хектара. Калиакра е единственият резерват в България, включващ и защитена морска акватория. Посещение на музея и разходка до носа. Отпътуване преди обяд към Ботаническата градина и двореца в Балчик. В университетската ботаническа градина Парадът на лалето започва още през Март, когато ще разцъфнат над 54 000 бр. луковици от лалета (Tulipa), зюмбюли (Nyacinthus), нарциси (Narcissus), мускари (Muscari) и други. Те ще покажат красотата си в разнообразие от цветове и форми. Интерес за специалисти и туристи представляват и успешно интродуцираните в градината екзотични видове като каучуково, бонбонено, книжно дърво, древно гинко метасеквоя, едроцветна магнолия, лирово дърво и др. В парниците на градината зреят лимони с големина на хандбална топка, както и много други екзотични плодове като банани, папая и др. Емблематично е килимното зацветяване в Божествената градина и красиво оформените партери и кътове на градината, в които са представени едногодишни пролетни и летни цветя, алпийска и водна растителност, папрати, защитени и редки видове, лиани, цъфтящи и вечнозелени храсти. В тази неповторима градина се отглеждат над 4600 растителни вида. Посещение на двореца "Тихото гнездо" на красивата, но печална кралица - Мария Румънска. В архитектурата му се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Мария се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море, пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, водопадите и ручеите. Дори старите воденици и многобройните каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя създала тук своята обител на тъгата и усамотението - Дворецът, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие. Свободно време за разходка и снимки. Следобед отпътуване и пристигане вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен туристически автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3*
  • Медицинска застраховка за лица до 70 год.
  • Водач от агенцията

 

Цената не включва:

  • Разходи от личен харкатер
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти

 

Доплащане за:

  • Единична стая - 30 лв.
  • Седалки първи ред - 15 лв./човек
  • Седалки втори и трети ред - 10 лв./човек

 

Отстъпка за:

  • Дете до 7 год. настанено с 2-ма възрастни: 15 лв.

 

 


Цени
Дата Отпътуване от гр. Свиленград Отпътуване от гр. Любимец Отпътуване от гр. Харманли Отпътуване от гр. Хасково и гр. Димитровград
06.04.2024 - 07.04.2024 130 лв. 128 лв. 125 лв. 120 лв.
20.04.2024 - 21.04.2024 130 лв. 128 лв. 125 лв. 120 лв.
Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта