НОВО

Букурещ - Синая - Брашов - Бран - без нощен преход

Букурещ, Румъния
Маршрут: Свиленград - Любимец - Харманли - Хасково - Димитровград - Стара Загора - Букурещ - Синая - Брашов - Бран
Транспорт: Автобус
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване: 18.10.2024 - 20.10.2024 г.
Запитване
ПРИНТИРАЙ
цена от
260лв.
Програма

Първи ден: Отпътуване от гр. Свиленград (магазин "Жанет") в 05:00 ч.,  гр. Любимец (сп."Мангъра") в 05:20 ч., гр. Харманли (хотел "Хеброс") в 05:40 ч., гр. Хасково (магазин Лидъл, Ритейл Парк, ул.Дунав) в 06:15 ч., гр. Димитровград (Новата автогара) в 06:30 ч., гр. Стара Загора (ОМV - бул."Славянски") в 07:20 ч. по маршрут Стара Загора - Букурещ. Пристигане в Букурещ в ранния следобед – града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”. Панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски. Букурещ, столицата на Румъния, основана през XIV в. от княз Влад Цепеш (Дракула) и с право е наричан през миналия век “Le Petit Paris” („Малкият Париж”). Разположен е на двата бряга на река Дамбовица, с население над 2 милиона жители. По време на обзорната екскурзия ще видите най-красивите площади на града, ще имате възможност за снимки пред грандиозния Дворец на Парламента – второто по големина административно здание в света след Пентагона, наричано от местните хора „Кървавата къща”. Свободно време. Възможност за посещение на Дворецът на Пролетта (Домът на Чаушеско) - един сравнително нов музей в Букурещ. В тази резиденция са живели румънският диктатор Николае Чаушеску, съпругата му Елена и трите им деца в продължение на четвърт век. Настаняване в хотел 3* в Букурещ. Свободно време. Нощувка. 

Втори ден: Закуска. Отпътуване за замъка „Бран”, известен още като замъка на „Дракула”. Това е ловната резиденция на Влад Дракула - впечатляваща, средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Замъкът „Бран” („Замъкът на Дракула”) е издигнат през 1377 г. Готическата му архитектура с тесни коридори и каменни стъпала, малки помещения, оригинални мебели – всичко напомня за времето, когато там е живял кръвожадният вампир. Прякорът „Цепеш” означава „набучвам на кол”. Легендата разказва, че през 1460 г. в деня на Св. Вартоломей в един от градовете на Трансилвания по негова заповед са били набучени на кол 30 000 човека. Но в световноизвестна личност го превръща романът на Брам Стоукър „Граф Дракула”. Следобед отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Общинския площад със сградата на общината, „Черната църква” – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата „Св. Николай”. Брашов (Румънския Залцбург) е живописно разположен в подножието на планината Тампа. Готическите квартали на града са много интересни, но най-голямо впечатление на посетителите прави прочутата „Черна църква” ( XIV в.), най-големият храм от Виена до Истанбул. Наречена така заради почернелите си след силен пожар стени. В катедралата и до днес времето се отмерва от най-голямата камбана в страната. Свободно време за самостоятелна разходка в Брашов. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.   

Трети ден: Закуска. Отпътуване за Синая - един от най-популярните курорти на Румъния в наши дни. Град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”, е разположен в долината, свързваща Южна Румъния с Трансилвания. Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният дворец „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна кралска резиденция. Туристическа програма: Разглеждане на двореца „Пелеш”, по-малкият му брат "Пелишор" - отвън и манастира „Синая”. Дворецът „Пелеш” - един от най-красивите дворци в света, който поразява с богатата си външна и вътрешна украса, а архитектурата му представлява хармония от стилове, като ренесанс, барок и рококо. Тук всичко е произведение на изкуството – многобройните картини по стените, резбованите тавани, вратите, вътрешни дворчета с невероятни скулптури и разбира се знаменитата колекция от оръжия. Замъкът е построен през 1873 г. от румънския крал Карол I от фамилията Хоенцолерн, който построява двореца като лятна резиденция на кралския род и по този начин, чак до Втората световна война, Синая се превръща в любимо лятно убежище за цялата румънска аристокрация. Замъкът "Пелишор" е построен от чешкия архитект Карел Лиман в стил модерн, а мебелировката и вътрешното обзавеждане са проектирани от виенския дизайнер Бернард Людвиг. В оформлението на замъка умело са съчетани елементите на стила модерн с византийската и келтската символика. Православният манастир „Синая” (XVII в.). Идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до всеизвестната планина Синай в Египет. Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника бил в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те Апостоли. Отпътуване за България след обяд и пристигане късно вечерта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Букурещ или района
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Брашов или района
 • Туристическа програма в Брашов с екскурзовод
 • Панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод
 • Професионален екскурзовод по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.

 

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти (цените са с ориентировъчен характер)
  • Замъка "Пелеш" - 50 леи/възрастен; 25 леи/пенсионери; 12,5 леи/деца и студенти
  • Замъка "Пелишор" - 30 леи
  • Замъка на Дракула - 70 леи/възрастен;
  • Дворецът на Пролетта (Домът на Чаушеску) - 30 леи за възрастни, 15 леи за ученици и пенсионери
  • Синайски манастир - 5 леи
 • Разходи от личен характер
 • Градска такса /city tax/ в хотела - около 3 Евро на стая
 • Вечеря в традиционен Румънски ресторант - 25 евро/човек

 

Доплащане за:

 • Медицинска застраховка за лица над 65г. - 5 лв.
 • Медицинска застраховка за лица над 75г. - 10лв.
 • Единична стая - 80 лв.
 • Седалки първи ред - 25 лв./човек
 • Седалки втори, трети ред и първа седалка зад втора врата - 20 лв./човек

 

Отстъпка за:

 • Дете до 7 год. настанено в стая с 2-ма възрастни - 30 лв.

 


Цени
Дата Отпътуване от гр. Свиленград Отпътуване от гр. Любимец Отпътуване от гр. Харманли Отпътуване от гр. Хасково и гр. Димитровград
18.10.2024 - 20.10.2024 285 лв. 280 лв. 270 лв. 260 лв.
Допълнителна информация

Свържете се сега с нашите експерти или поискайте оферта

Обадете се за резервации на

0888 200 860

Формуляр за попълване

Поискайте оферта